Напишете дума/думи за търсене

Животът на моето бебе: седмица 5

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Животът на моето бебе", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всяка една седмица до навършването му на 1 годинка.

Можете да ни разкажете за развитието и на своето бебе чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Седмица 5:

Може би се чудите къде са изчезнали розовите бузки и зачервяванията по кожата на вашето новородено. Докато някои бебета са с бяла и "изчистена" кожа още от първия ден, в който са се появили на бял свят, то при други не е така.

Те имат чувствителна кожа, милиуми и обриви през първия месец. През 5-а седмица обаче вашето мъниче би трябвало да е започнало да надраства тези проблеми. Все пак е препоръчително да продължавате да миете личицето на детето си само с чиста вода и в никакъв случай да не използвате дори и бебешки сапуни за тази деликатна зона. Те могат да предизвикат раздразнение. Можете да използвате мека хавлийка или напоено с топла вода памуче.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ