Напишете дума/думи за търсене

Животът на моето бебе: седмица 31

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Животът на моето бебе", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всяка една седмица до навършването му на 1 годинка.

Можете да ни разкажете за развитието и на своето бебе чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Седмица 31:

Зъбчетата на бебето ви избиват и това го кара да бъде неспокойно, раздразнително и да плаче често. Това е един от най-трудните моменти, през които преминава всеки родител. 

Не се притеснявайте, ако тези първи зъбчета - най-обикновено резците, пораснат леко накриво. До 3-годишна възраст, когато детето ви ще има 20 млечни зъбчета, те ще дойдат по местата си.

Седмица 31 е много подходящ период да научите бебето да свикне и с грижите на други хора. Ако имате възможност, можете да го оставите на човек, на когото имате доверие, за няколко часа. През това време правете нещо, което ви доставя удоволствие и ще ви разтовари. Карайки бебетои да свиква с присъствието на други хора отсега, вие му помагате да бъде спокойно в ситуация, в която може да ви се наложи да ви няма за по-дълго през деня в бъдещето - например, когато се върнете на работа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ