Напишете дума/думи за търсене

Животът на моето бебе: седмица 41

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Животът на моето бебе", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всяка една седмица до навършването му на 1 годинка.

Можете да ни разкажете за развитието и на своето бебе чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Седмица 41:

"Говоренето" на бебето ви става все по-интересно, а в същото време то започва да разбира все повече от това, което вие му казвате. Понякога можете да го чуете да издава звуци, които наподобяват изричането на "мама". Засега обаче това е просто случайност и не може да се смята за първа думичка. Има още малко време, което трябва да изчакате да мине, за да умее бебето ви да произнася думи. Не е много далеч!

Всички тези интересни срички, които вашето мъниче казва в момента, го подготвят за момента, в който ще започне да приказва. Забележете, че то променя изражението си, когато вие смените тона и разпознава настроенията ви все повече. Това му помага да прави разлика между опасно и безопасно, а съвсем скоро и да разпознава позволеното от забраненото.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ