Напишете дума/думи за търсене

Развитието на моето дете: месец 17

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Развитието на моето дете", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всеки месец от детството след бебешката възраст. Можете да откриете отговор на всичките си въпроси в нашата поредица, която ще се обновява всеки ден.

Можете да ни разкажете за развитието и на своето дете чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Месец 17:

Тжърде е възможно на тази възраст детето ви все още да няма кой знае колко думи в речника си. Това обаче не е повод за притеснение или паника и наистина няма защо да се тревожите. Достатъчно е само да проверявате дали вашето вече пораснало бебе показва, че разбира какво му казвате и дали изпълнява нещата, които му заръчате. Ако отговорът е положителен, то значи всичко е в рамките на нормалното и няма нужда от паника. Всички тези неща са знак, че малчуганът се доближава все повече до момента, в който ще започне да говори по-ясно и отчетливо и ще има нови и нови думи в речника си.

През месец 17 се възвръща една тенденция в характера, която може би сте си мислели, че е отдавна забравена. Това е страхът и неудобството от непознати хора и от домашни любимци. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ