Напишете дума/думи за търсене

Развитието на моето дете: месец 20

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Развитието на моето дете", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всеки месец от детството след бебешката възраст. Можете да откриете отговор на всичките си въпроси в нашата поредица, която ще се обновява всеки ден.

Можете да ни разкажете за развитието и на своето дете чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Месец 20:

Повечето родители местят детето от бебешка кошарка в креват между годинка и половина и три. Затова сега е перфектно време, в което можете да започнете да мислите по въпроса. Подгответе се за този момент, като сваляте надолу постепенно преградата на бебешкото креватче.

Детето в тази възраст иска да прави всичко самичко. То се чувства по-независи от всякога. Иска да хапва само, да се обува само, да мие ръчички само, дори да мие зъби само. И, ако не му дадете тази възможност, то започва да се бунтува и да протестира. Макар самостоятелните му действия да създават лек хаос и безпорядък, му дайте възможността да ги извършва. Тези моменти са безценни и съвсем скоро ще бъдат в миналото.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ