Напишете дума/думи за търсене

Развитието на моето дете: месец 22

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Развитието на моето дете", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всеки месец от детството след бебешката възраст. Можете да откриете отговор на всичките си въпроси в нашата поредица, която ще се обновява всеки ден.

Можете да ни разкажете за развитието и на своето дете чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Месец 22:

Започнахте ли вече да се сблъсквате с избирателното ядене на детето? Повечето от мъниците на тази възраст вече имат конкретни претенции за храна и демонстративно отказват да хапват някои от нещата, които им давате.

Също така понякога може да го чуете да казва, че не е гладно. Не го карайте да закусва или обядва на всяка цена. За разлика от възрастните, децата не ядат при скука или стрес. Те хапват само тогава, когато са наистина гладни. Вместо да дълго да го убеждавате да се храни, направете така, че то да изразходи още малко енергия и ще видите как съвсем скоро, че прояви интерес само.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ