Напишете дума/думи за търсене

Развитието на моето дете: месец 28

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Развитието на моето дете", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всеки месец от детството след бебешката възраст. Можете да откриете отговор на всичките си въпроси в нашата поредица, която ще се обновява всеки ден.

Можете да ни разкажете за развитието и на своето дете чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Месец 28:

Детето се сблъсква с много фрустриращи обстоятелства, когато се опитва да извършва дейности, които не може да контролира. А точно в момента има наистина много такива. Когато към това прибавите ограничените възможности да обясни с думи какво точно го притеснява, комбинацията става взривоопасна.

През месец 29 може би ще изпитате за първи път какво се има предвид под "бебешки пубертет" и ще видите в нова светлина своя малчуган. Възможно е дори да се запитате дали и досега е бил толкова непокорен, а вие просто не сте забелязвали? Ще се сблъскате с проява на всякакви емоции от негова страна през този период, но това не бива да ви притеснява. След няколко месеца и това ще отмине. След най-вероятните неща, на които ще се натъкнете са демонстративния плач и тръшкане, отказ за извършване на обичайни дейности, често използване на думичката "не" и малки нервни кризи с викане.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ