Напишете дума/думи за търсене

Какво е вашето дете според зодията

СНИМКА: pinterest.com

Знакът, под който сме родени, оказва влияние над характера още от ранно детство. Вижте кои са най-характерните черти на малчуганите според тяхната зодия.

Детето от зодия козирог:

Детето от зодия козирог обича да планува всичко. Освен това то иска останалите да забелязват ума и потенциала му и се опитва да ги изразява чрез всяко свое действие.

Интересна черта в характера на тези деца е, че са големи спестовници. Можете спокойно да им доверите пари, като подарък за рожден ден, без да се притеснявате, че ще бъдат похарчени безразсъдно. Не се изненадвайте, ако малчуганът ви помоли да му купите касичка и й намери специално място в дома си.

Една немалка част от децата от тази зодия наистина не изпитват интерес към обичайните за тази възраст игри. Криеница, ролеви игри, преобличане - всичко това им се струва безинтересно и имат далеч по-различни приоритети. Наблюдават родителите си и възрастните около себе си с интерес и изследват с какви занимания си запълват времето те. След това всячески се опитват да подражават и да бъдат и те "големи".

Детето от зодия водолей:

Водолеите истински жадуват за компанията на много приятели. От малко детето водолей е способно на всякакви щуротии и лудости. И ще е най-добре да се примирите с това и да се наслаждавате на артистичната им природа.

От ранна възраст малките водолеи харесват работата в екип, затова и отборните игри за тях са печеливши. Интерес им доставят и фокусите и магиите. От малки можете да ги учите на магически трикове и ще ги зарадвате истински ако им подарите химическа лаборатория, но ще се справят със същия успех и с компютърните игри.

Палави, щури и диви - това са децата от филмчетата с малчугани, които искат по цял ден да кръстосват квартала с приятелчетата си и да измислят нови и нови подвизи. Нужно ли е да споменаваме какво огромно удоволствие им доставя това?

Детето от зодия овен:

Вашият син или дъщеря от зодия овен е роден лидер. Още от най-ранна възраст тези деца бързат да направят всичко, нетърпеливи са и обичат до довеждат нещата докрай. И това си проличава дори от първите детски игри.

Целеустремени, амбицирани и знаещи какво искат - всичко това се отнася за децата, родени под този знак. Малчуганът от тази зодия е сякаш неуморен. Той винаги има нова идея, която в повечето случаи е резултат от вродената му огромна креативност.

Освен всичко останало, детето овен е и много импулсивно. Още от малко то обича да казва всичко в прав текст и е откровено както с вас, така и с приятелчетата си в парка. Ето защо понякога може да има и обидени, макар детето ви изобщо да не осъзнава какво е казало. То просто се ръководи от чувствата и първосигналните мисли в главата си. Може би единственото, на което е хубаво да обърнете внимание отсега, е невъзможността му да приема друго мнение освен своето. В бъдещето това би го поставило в някои неудобни ситуации.

Детето от зодия риби:

То има невероятно богато въображение, което го кара да рисува нови и нови чудни светове в ума си. Освен това е и наистина доста креативно. Не се изненадвайте, ако видите своето малко съкровище да се взира дълго и съсредоточено в една точка в небето. Дори нямате представа колко идеи му идват в този момент.

За тези деца всичко в заобикалящата ги среда служи за вдъхновение. Те с удоволствие творят предмети и играчки от уж ненужни отпадъци и наистина им се получава доста добре.

Детето риби е много чувствително и до късна възраст ще иска да се гушка във вас и да го целувате колкото се може по-често. И за миг не си представяйте да не му демонстрирате обичта си. В знак, че оценява това, детето риби ще слуша и със сигурност няма да ви причинява главоболия. Малчуганите от тази зодия са една идея по-спокойни и имат голям респект от родителите си. През повечето време са тихи и не създават шумотевица.

Не се изненадвайте също така, ако вашето дете доведе вкъщи свое приятелче в нужда. Водния знак дава на вашето съкровище една много състрадателна натура, която винаги ще се опитва да бъде в помощ на околните.

Детето от зодия телец:

Дори и като бебе, вашето дете от зодия телец е сладко, комуникативно и обичащо гушкането. Извеждайте малкото телче сред нови хора, колкото се може по-скоро, защото то обожава да е навън.

Колкото повече пораства обаче, толкова повече ще му харесва да остава само и да си има негово място, на което никой да не го безпокои. Все пак нека не забравяме, че телците са домошари и това се изразява не само в късна възраст, но и в детството.

За майките, които обичат кулинарията, детето телец и истински дар, защото то наистина обожава вкусната храна. Нали не сте забравили, че телците са най-големите чревоугодници в целия зодиак. Майката на такова дете никога няма да има проблем да го прибере у дома. Достатъчно е само на масата да има сервирана вкусна гозба.

Детето от зодия близнаци:

Не се изненадвайте, ако вашето дете от зодия близнаци проговори по-рано от очакваното. Малчуганите от тази зодия ще ви гледат винаги с широко отворени очи и с интерес. Те имат вроден интелект, който им помага да се развиват бързо и да правят всичко с лекота. Това се отнася както за научаването да се храни само с прибори, така и за справянето с уроците в по-късна възраст.

Децата от зодия близнаци са много комуникативни и умеят да очароват околните. Още от малки те са душата на компанията и винаги знаят как да създадат весело настроение. Вие сте истински късметлия да си имате такова съкровище у дома, защото често сте изпадате в ситуацията на заливащ се от смях родител.

В същото време вашият малчуган от зодия близнаци има променливо настроение. Това е причина то да се адаптира малко по-трудно в нови ситуации. Комуникативният му нрав обаче се оказва ключов помощник в такива моменти.

Детето от зодия рак:

Вашата дъщеря или син от зодия рак се чувства най-комфортно, когато сте си у дома в семейна обстановка. То обича да чува гласовете на хората, които познава и да бъде обградено от уюта и мириса на вкъщи. Ако сте лайфстайл настроени родители, ще ви е нужно да измислите предмет или играчка, която да напомня на вашето дете за вкъщи, когато сте навън. Подходящо за това е любимото му одеялце или пък плюшено мече. По невидим начин тези неща го карат да се чувства сигурно и защитено.

Детето рак е много чувствително и емоционално по природа. То е лесно ранимо и затова трябва да внимавате, ако се случи да повишите тон. Вашето мъниче често ще приема нещата по-навътре, отколкото предполагате и изобщо няма да осъзнаете колко силно му е повлияла и една малка дума, на която вие не отдавате голямо значение. Крехката душевност на това дете трябва да бъде третирана внимателно, а ако видите, че не се чувства добре, просто измислете занимание, което да практикувате заедно вкъщи, за да върнете усмивката на лицето му. Добра работа ще свърши да печете заедно сладкиш в дъждовен следобед. Детето раче наистина ще оцени това време.

Мъниците от тази зодия са много грижовни. Хубаво е да му дадете възможност да се грижи за нещо - котенце, куче или просто растение. Ще бъдете изненадани с каква любов ще се случва това. Така е, защото малките рачета са състрадателни, грижовни и отговорни към заобикалящия ги свят.

Детето от зодия лъв:

Децата от зодия лъв са родени лидери. Ще забележите това качество в своя мъник още при първите му срещи с други малчугани на площадката или в парка. Това ще продължи и в училище, където той ще бъде начело на всяка инициатива.

Вашето лъвче е отворено към нови знания, не се притеснява да заявява ясно позициите си, но в същото време умее да уважава мнението на околните. В същото време той е борец и успява да отстоява позициите си още от ранни години. Няма значение дали се отнася за някоя играчка или пък за по-сериозен въпрос. Точно затова то е предпочитан за приятелче от всичките си връстници.

Почти невъзможно е вашето дете да е срамежливо или затворено в себе си. И все пак, ако е така и то е по-тихо, е нужно да му покажете нежност и обич, за да му помогнете да излезе от черупката си и да развие своя лидерски потенциал.

Детето от зодия дева:

Вашето малко дете от зодия дева е твърде вероятно да проявява признаци на импулсивност. В същото време то е сдържано и срамежливо по природа и рядко проявява други черти от характера си.

По природа то обича да помага на околните още от малко. Ще видите, че ще се опитва да включва и вас в това и често ще ви гледа с голям и влажен поглед, молейки ви да приберете поредното улично котенце или кученце. За съжаление това няма как да се случва винаги и затова ще е хубаво да обясните спокойно и логично на детето си защо не можете да осигурите помощ на всеки, който ви се иска.

Състрадателната душа на детето дева едва ли ще разбере това от самото начало, но затова пък можете да му помогнете да се чувства по-добре като го поощрите просто да нахрани животинчетата, които иска.

Детето дева също така е и перфекционист. Вие обаче, като родител, е хубаво от ранна възраст да успокоите очакванията на малчугана и да се погрижите той да знае, че не е нужно да е чак толкова взискателен към нещата, които прави.

Детето от зодия везни:

Подгответе камерата! Сладките и очарователни деца от зодия везни са наистина много фотогенични! В същото време са много комуникативни и нямат никакъв проблем да общуват с нови хора. Какво тогава остава за фотоапарата?

Това си има както своите плюсове, така и минуси, защото прекалената доверчивост към околните може да има неприятни последици. Поговорете с малчугана за това как трябва да се държи с непознатите, както и поставете граница, която не бива да се преминава.

В крайна сметка с напредването на възрастта тази общителност ще има повече позитиви, защото по този начин детето ви ще се приспособява по-лесно в среда на непознати и ще се вписва без трудности в нови компании. За това ще му помага и вроденото му чувство за хумор и развит интелект, които няма как да оставят някого безразличен в компанията му.

Детето от зодия скорпион:

Детето от зодия скорпион е трудно за разбиране. То крие истинските си емоции и чувства дълбоко в себе си и най-често това, което се вижда отвън, е различно от вътрешните му трепети и вълнения. Те обаче не са трудни за разгадаване от самите вас, защото сте въоръжени с безпогрешната родителска интуиция, която няма как да ви подведе.

Децата скорпиони са силни личности от малки. В същото време са чувствителни, което е разбираемо предвид изброените по-горе личностни характеристики. Всъщност ще ви е нужна истинска легенда, докато откриете кое какви чувства предизвиква у вашето малко съкровище.Постарайте се да изградите силна емоционална и родителска връзка между вас, за да може детето ви да бъде предразположено да ви споделя. Насърчавайте го да изразява мислите си и да не таи нищо неизказано в себе си.

Детето от зодия стрелец:

Детето от зодия стрелец е роден авантюрист. Още от малки целият живот на тези малчугани се върти около приключенията. Те искат да опитат всичко щуро, което им предолага светът.

Ако вашето мъниче успее да се забърка в куп пакости дори още преди да е проходило, не се чудете - това е съвсем нормално. Въпреки казаното досега обаче, малките стрелци искат постоянно да се учат, усъвършенстват и подхождат с разбиране на заръките на родителите.

Идеално за вашето малко съкровище би било да помогнете в осигуряването на колкото се може повече приключения за него. Работа би свършила дори семейна почивка, защото детето приема дори фамилните събирания за нещо особено вълнуващо.

Заложете на активности сред природата - походи, каране на кану, посещение на природни забалежителности, които са трудно достъпни - вашият малък стрелец ще остане възхитен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ