Напишете дума/думи за търсене

Развитието на моето дете: месец 32

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Развитието на моето дете", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всеки месец от детството след бебешката възраст. Можете да откриете отговор на всичките си въпроси в нашата поредица, която ще се обновява всеки ден.

Можете да ни разкажете за развитието и на своето дете чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Месец 32:

Едно от най-големите постижения през месец 32 от живота на детето е завързването на нови приятелства. Така е не за друго, а защото до този момент малчуганът е бил център единствено на своята собствена вселена. Досега то е живяло само за момента и за своите въображаеми приятели в лицето на играчките, т.е., ако между него и играчката му е имало друго дете - то е мислило единствено как да опази своята вещ.

Отсега нататък няма да е така. Детето ви ще проявява по-голям интерес към другите хора и по-скоро към малките човечета на неговата възраст. Не е ли чудесно? Допреди няколко години само мечтаехте за това чудо, а сега вече умее да говори с околните и да играе с тях. Колко бързо лети времето!

Като родител, в този момент може би най-силно ще се тревожите от съпъстващите тези приятелства неща. Сигурно често ще се притеснявате детето да не падне на площадката за игра, да не се удари, да не се изпоти при гоненицата с другарчетата си. Разбираемо е да изпитвате всички тези чувства. Но бъдете спокойна и заемете малко по-странична позиция, за да изградите в характера на своето малко съкровище независимост и самостоятелност. Все пак юнак без рана не може, нали така?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ