Напишете дума/думи за търсене

Развитието на моето дете: месец 36

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Развитието на моето дете", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всеки месец от детството след бебешката възраст. Можете да откриете отговор на всичките си въпроси в нашата поредица, която се обновява всеки ден.

Можете да ни разкажете за развитието и на своето дете чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Месец 36:

Всеки родител, който има дете на 3-годишна възраст, знае, че в момента се намира в най-забавния и вълнуващ етап от развитието на своя малчуган. Ето някои основни неща, които вероятно ще забележите в поведението му в този период.

Детето вече започва да осъзнава как работи времето - кое е минало и кое настояще. То започва да използва думички като "сега", "по-късно", "утре" и други.

Друго ключово качество, което се отключва в момента, е разбирането на чувствата на околните. Можете да чуете въпроси, които досега не сте. "Ти защо се смееш" или "ти защо плачеш" са само две от възможностите. Освен това детето ви вече започва да съжалява за неща, които е направило. Например се чувства гузно, ако е бутнало друго дете на площадката. И това е съвсем нормално - защото емоциите са не по-важни за развтитие от всичко останало.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ