Напишете дума/думи за търсене

3 неподозирани неудобства за бременните през зимата

Бременността през всеки от различните сезони има както положителни черти, така и някои малки недостатъци. С навлизането в зимата ви представяме няколко неща, за които е добре да следите, ако очаквате бебе в момента.

Хлъзгава настилка

Една от най-големите опасности, които дебнат зад всяка бременна, е падането. Подобен инцидент може да бъде с фатални последици за плода, ако ударите корема си. Никой не е застрахован от това през всеки един сезон, колкото и да внимава. През зимата обаче се налага да бъдете особено бдителни.

Избягвайте разходките, когато навън има поледица, както и тези рано сутрин. Ако го правите, заложете на стабилни обувки с грайфер и винаги взимайте придружител със себе си, на когото да се облегнете. Разбира се, няма как да ограничите напълно излизанията, защото имате нужда от чист въздух, но се старайте да бъде на места, които не изискват твърде много ходене.

Разходки на студено

Като логично продължение на първото неудобство, следват и разходките. Не е добра идея да ги правите, когато температурите са прекалено ниски. Излизайте само, за да постоите малко на свеж въздух, а нуждата от движение можете да задоволите с посещение на йога курс за бременни или друг вид подходяща активност. Ако все пак предпочитате разходките навън, се облечете добре.

Зимното яке е тясно

Как да се разхождате навън обаче, когато коремът расте, а дори зимното ви яке сякаш се смалява? Какво да правите, ако ципът му не иска да се закопчава, а в същото време нямате никакво желание да инвестирате в ново, което ще носите само месец?

Сложете няколко ката дрехи една върху друга и завършете с дебел пуловер. Отгоре облечете якето и го закопчайте, колкото е възможно. Задължително си вземете шал, шапка и ръкавици.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ