Напишете дума/думи за търсене

5 деца за две години ражда майка героиня

Майката се посветила на грижи за децата

Първо се появява момче, после две двойки близнаци

Майка героиня от дупнишкото село Бистрица ражда два пъти близнаци. Още по-впечатляващото е, че 38-годишната Цветелина Скоклева дава живот и на пето дете, като всичките малчугани се появява в рамките само на 2 години и 2 месеца.

Таткото Костадин Ламбов е международен шофьор, а майката е посветила цялото си време на отглеждането на децата. "Първо се роди момчето, а след това се появиха двете двойки близнаци - първо момче и момиче, а после две момчета. Така общо имат 4 момчета и едно момиче. Живеят в къща в селото и засега добре се справят", разказа пред "България Днес" кметът на Бистрица Кирил Огненски, който е кум на многолюдното семейство.

Родителите на петте деца са притеснителни и не смятат, че постижението им е нещо уникално, но хората са много впечатлени. И в селото се гордеят с Цветелина и Костадин.

"Толкова много се радвам - и като кмет, и като човек. Трябва да се разказва историята им, защото това е много добър пример. Много хора ме питаха и затова и на вас ще кажа - Цветелина и Костадин не са от малцинствата, българи са", сподели развълнувано Огненски.

Три двойки близнаци са проплакали от началото на годината в дупнишките болници. Последните са Мария и София, които са се появила на бял свят на 10 февруари, съобщиха от общинската администрация. До средата на февруари 49 са новородените жители на община Дупница през 2020 г., а за тази - 45, тоест нивата на раждаемост се запазват.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ