Напишете дума/думи за търсене

Твърде стресирани ли сте?

Раздразнене, променлив характер и чувствителност към шум са сред първите симптоми, че трябва да намалите темпото. Избягването на големи компании също е такъв прзнак.

Изморени сте винаги

Събуждате се сутрин и сякаш не сте спали през последните часове. Ставате с главоболие и напрежение в областта на очите. Колкото и време да спите, не чувствате, че е достатъчно и се усещате уморени през по-голямата част на деня.

Имате главоболие

Нормално е всеки човек да има главоболие от време на време, но когато започне да се появява твърде често, трябва да помислите дали причина не е стресът.

Имате херпеси

Херпесът на устните е признак за тревожност и слаба имунна система. Редовното напрежение води до нарушение на съня и храненето, а оттам съвсем логично се срива и имунната ни система.

Усилване на апетита

Повишеният апетит без конкретна здравословна причина най-често означава напрежение. Мозъкът ни подсъзнателно приема храната като утешение.

Усещате стягане в стомаха

Стягането в стомаха без причина показва, че душата ви страда. На всекиму е познато усещането за топка в корема от стрес. Не бива да пренебрегвате тези симптоми, защото след себе си могат да доведат още по-сериозни проблеми.

Кожата ви е с влошено състояние

Лицето ни е не само това, което ядем, но и начина, по който се чувстваме. Неслучайно за щастливите хора се казва, че са се разхубавили. Когато сме напрегнати, рано или късно това се отразява на кожата - тя става по-суха и проблемна, с несъвършенства.

Какво да правите, ако откривате в себе си един или повече от изброените симптоми? На първо място спете поне по 8 часа на денонощие и се хранете със свежи храни - плодове и зеленчуци. Намирайте време за спорт и почивка. И не на последно място - споделяйте!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ