Напишете дума/думи за търсене

Рецептата на Петър Димков при урочасване на детето

За съществуването, предпазването и лекуването от уроки нашия народ има достатъчно натрупан опит.

Днешната наука вече по неоспорим начин доказва, че негативната енергия може да проникне с помощта на мисълта в тялото на друг човек, особено когато то е дете. Много родители вярват в това и се чудят как да постъпят, когато видят детето си неутешимо напрегнато и разстроено, след като е било сред хора. Ето мнението и препоръките на нашия голям народен лечител Петър Димков по този въпрос.

Признаци

Здравото и жизнерадостно доскоро дете след един такъв лош поглед изведнъж клюмва, очите му стават изцъклени. Температурата се повишава, а и понякога зъбите са му стиснати така, че в продължение на няколко дни не може да си отвори устата. Получава свиване на стомаха, което свършва с повръщане на зелено.Тялото му изстива и, ако не се вземат мерки, може да се разболее за дълго време и дори да се стигне до фатален край.

Предпазване

В миналото разумни родители и хора са пазели децата си, а също и добитъка си, като им връзвали малки талисманчета на главата и на гърдите по едно зърно нишадър, голямо колкото царевично зърно, и ситно мънисто, което да отвлече силата на лошия поглед от жертвата му. И по никой начин не позволявали да ги целуват.

След като майката или друг близък човек на детето забележи, че то след като е било на разходка или в прегръдките на някой неин роднина или познат /непознат/ дава признаци на уроки, да направи казаното по-долу и друг път по никакъв начин да не оставя детето си в ръцете на този опасен за здравето му човек.

Ако родителите на детето се усъмнят в лошите очи на някой човек, който е погледнал детето им, то преди да са го хванали уруките, да направи следното. Детето се опушва с жълта лайкучка и главоч /антемис тинктура/. Или да измият лицето му със светена вода, каквато всяка добра и религиозна майка трябва да си има вкъщи. След това го прекръства с парче каменна /морска/ сол, произнасяйки молитвено думите, изложени по-долу.

Лекуване

Ако няма под ръка светена вода, тогава лицето на детето се измива с „жива вода" /за нея се взема 1 паничка чиста вода и в нея се загасват 2-3 живи въглена/, с благоговейно произнасяне на думите: „В Името на Бога на любовта, в името на Бога на мъдростта, в името на Бога на Истината, да се пречисти и освети тази вода, за да измие от лицето и ръцете на детето ми лошите мисли и чувства на урочасалия го".

Едновременно с измиване на лицето /и ръцете/ на детето да му се даде да изпие от същата вода 3 глътки, като се повтарят или същите свети думи, или пък следната формула: „Измий очи зли, измий очи от уроки." След това останалата вода се изплисква зад главата на урочасания, или пък по някое куче или котка.

След това измиване на урочасаното дете, майката с езика си да лизне 2-3 пъти челото му, и то от веждите му към косата, повтаряйки си наум същите свети думи или пък формулата, която преди малко е казала. При липса на светена вода или „жива вода" със същия успех може да се приложи измиването и с карамфилова вода. За нея се вземат 4 карамфилчета и 1 винена чаша вода, прекръства се лицето на пострадалия и с игла се убожда едно от карамфилчетата и се запалва клечка кибрит.

Когато същото се разгори, с него се опушва лицето на пострадалия във вид на кръст. Тази процедура се повтаря с останалите 3 карамфилчета, като пепелта им се пуска в чаша с вода. След това със същата вода се измива 3 пъти челото на пострадалия и му се дава да пие 3 глътки от нея с произнасяне на казаните по-горе думи. Накрая с останалата вода да се постъпи, както е казано по-горе.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ