Напишете дума/думи за търсене

8 стъпки да обичаме тялото си такова, каквото е

Искало ли ви се е да промените нещо в тялото си? Ако е така, не сте сами. Много хора се чувстват недоволни от външния си вид. Но когато се фокусирате над онази част, която не харесвате, това наистина може да понижи самочувствието ви.

Не се нуждаете от перфектна осанка, за да изглеждате добре в очите на околните. Когато харесвате тялото си такова, каквото е, предавате тази енергия и на отсрещните - “аз се приемам и обичам”. Съответно получавате същата реакция и одобрение, вибрациите ви се покачват, както и самочувствието.

Но какво, ако трябва да съм в по-добра форма? Някои хора си мислят: „Когато отслабна, ще харесвам тялото си.” Но най-добре е да започнете от друга гледна точка. Първо - приемете се. Намерете неща, които да ви харесват. Потърсете предимствата си. Ето някои съвети как да го постигнете.

Jana Sabeth/UNSPLASH
Jana Sabeth/UNSPLASH

Приемете се

Никой не е перфектен. Всеки иска да бъде харесван и приет такъв, какъвто е. Вижте тялото си такова, каквото е. Бъдете по-малко критични и по-добри към себе си.

Не се срамувайте от фигурата си

Когато правите груби коментари за собственото си тяло, това вреди на самочувствието ви. Вярно е, независимо дали го казвате на глас или го мислите тайно. Боли също толкова, както когато някой друг го е изрекъл. Бъдете мили със себе си и се уважавайте, дори да има над какво да работите.

Намерете неща, които одобрявате

Може би харесвате косата, лицето или ръцете си. Какво ще кажете за своите рамене или крака? Очите или усмивката? Кажете си какво харесвате и защо. Приемете тези неща. Позволете си да се чувствате добре.

Съсредоточете се върху това, което тялото ви умее да прави

Има нещо повече във вашето тяло от външния му вид. Когато спортувате, ходите, бягате, танцувате, плувате - това е то в действие. Тялото ви е до вас, когато се разтягате, достигате върхове, катерите или скачате от радост. Когато носите неща, изграждате творения или прегръщате някого. Бъдете благодарни за него.

Усещайте тялото си

Не пренебрегвайте тялото си през деня. Научете се да дишате бавно и спокойно, докато се движите и разтягате. Научете се да разбирате кога то се нуждае от храна или почивка. Насладете се на начина, по който то се чувства, когато ходите, бягате и играете.

Погрижете се за него

Яжте здравословни храни. Научете кои от тях са добри за вас и колко е правилното количество. Отделете време, когато се храните. Наслаждавайте се. Правилното хранене ви помага да изглеждате най -добре. То ви дава необходимата енергия. Спете добре. Научете от колко сън се нуждаете за вашата възраст. Лягайте си навреме. Изключете електронните устройства няколко часа преди лягане, за да спите добре.

Huha Inc./UNSPLASH
Huha Inc./UNSPLASH

Бъдете активни всеки ден

Тялото ви трябва да се движи, за да бъде силно и здраво. Можете да бягате, да ходите, да тренирате, да правите йога, да плувате или да танцувате. Изберете дейности, които харесвате. Насладете се.

Поддържайте здравословно тегло

Здравословното тегло е добро за вас и ви помага да се чувствате добре.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ