Напишете дума/думи за търсене

Отвара от джоджен помага при силно окосмяване

Бременността действа като истинска хормонална бомба на организма ни. А най-интересното е, че изобщо не можем и да предполагаме в коя посока ще "избухне".

При някои бъдещи майки се наблюдава прекомерно окосмяване - особено в областта на корема. При други пък - точно обратното. Как да се справите?

Турски учен прави изненадващо откритие, че джодженът е в състояние да реши проблема на жените, страдащи от прекалено окосмяване. От една страна чаят от билката повишава синтеза на естрадиола, фоликуко-стимулиращия и лутеинизиращия хормони, а от друга - намалява нивото на свободния тестостерон. Именно той в "виновен" за окосмяването от мъжки тип при жените, както и на други симптоми на хормонален дисбаланс като акне в зряла възраст и андрогенен косопад.

Схемата за прием на чая е следната: 5 гр. джоджен се заливат с 250 мл. гореща вода два пъти на ден. Запарката се пие сутрин и вечер.

СНИМКА: Jenny Pace
СНИМКА: Jenny Pace

Джодженът принадлежи към семейството на ментите. Полезен е за храносмилането, облекчава дихателните пътища, регулира хормоналните нива, увеличава кръвообращението, заздравява сърцето, облекчава стреса и подобрява имунната система. Заради антибактериално и антимикробно действие, също така защитава устата и гърлото от инфекции и заздравява венците. Чаят от джоджен облекчава дихателните пътища при простуда и грип. Също така чисти синусите и помага при алергии и успокоява лигавиците.

СНИМКА: Tata Zaremba
СНИМКА: Tata Zaremba

За тези, които страдат от синдром на поликистозните яйчници или някаква друга форма на хормонален дизбаланс, джоджена спомага за правилно функциониране на яйчниците и жлезите.

Съдържанието на желязо в една порция е голямо, което стимулира производството на червени кръвни клетки и хемоглобин също. Това му качество го прави чудесен природен продукт при проблеми с анемия, кръвооросяване и повишава енергиината ефективност на тялото.
Също съдържа високи нива на калций. Облекчава симптомите на стрес и безпокойство.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ