Напишете дума/думи за търсене

Отнасяйте се с децата си така, както искате те да се отнасят към внуците ви

Трябва да бъдем по-добри както към себе си, така и към другите, за да успеем да създадем по-добро бъдеще и да отглеждаме и възпитаваме състрадателни деца.

Удивително е как един малък акт на доброта може да означава толкова много. Нещо, което не коства нищо, като споделянето на усмивка - може да направи деня на човек по-хубав. В един идеален свят всички ние бихме израснали в любящи домове, където добротата е втора природа и нещо, което се споделя с нашата общност. Но в тези напрегнати и забързани времена, в които често дори не виждаме съседите си, камо ли да ги опознаваме, а стресът от финансите, работата и взаимоотношенията взима превес, може да забравим да проявяваме добрина и към нас, и към околните.

Кога за последно бяхте мили със себе си? В момента, в който започнем да го правим, толкова по-състрадателни и разбиращи можем да бъдем към другите и нашите деца, които ни имитират по много начини. Ето още някои способи, с които можете да насърчите своето дете да е любящо и състрадателно.

Учете малчугана да е добър с играчките си

Да ги пази, да се грижи за тях, да не ги наранява и унищожава. Нека се отнася с любов към тях. Добрите ръце са нежните ръце. Поощрявайте с мили думи добрите действия. Например: “Беше много хубаво, че прибра книгите, без да те помоля. Благодаря ти!"

Помогнете на своите деца да търсят доброто в себе си и другите

Коя беше най-хубавата част от деня? Най-добрата храна? Най-доброто нещо, което чу/видя? Какви прояви на доброта забеляза/извърши? Споделете свои собствени истории, за да предизвикате подражание.

Насърчавайте случайни прояви на добрина в рамките на деня

Може да научите детето да казва или да пише послания на малки бележки в подкрепа на своите братя и сестри.

Отнасяйте се с децата си така, както искате те да се отнасят към внуците ви

Това е малко храна за размисъл като заключение на статията. Започнете от себе си и помнете, че децата са наше огледало. Бъдете добри, мили и състрадателни към околния свят, за да последват малчуганите примера ви. Така, тръгвайки от себе си, ще поставите основите на един по-добър свят за всички хора.

СНИМКА: Melissa Askew
СНИМКА: Melissa Askew
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ