Напишете дума/думи за търсене

Близначки родиха 3 деца за 4 месеца

Деси и Хриси греят до д-р Цонев / Снимки: Медицински комплекс "Майчин дом" - Варна

Женско царство във Варна

Младите дами с едновременни бременности дават живот при един и същ лекар 

Две близначки родиха три деца само за 4 месеца!

Едната сестра дава живот отново на момичета близнаци, за да продължи семейната ДНК традиция, а другата ражда само едно бебенце, но в рекордно кратки срокове между двете бременности, които в един момент са се засекли да са едновременно.

Феноменалната история се случва във Варна, а от медицински комплекс "Майчин дом" в морската столица внесоха повече яснота и детайли около любопитната ситуация.

"Двете еднояйчни близначки Деси и Хриси се сдобиха със своите рожби с разлика 4 месеца с помощта на д-р Атанас Цонев и екип от болница "Майчин дом" - Варна. Хриси спази традицията и се сдоби с близначки, така в семейството им настава едно истинско женско царство. Нека растат здрави и задружни", заявиха въодушевено от лечебното заведение.

Интересното е, че д-р Цонев изражда и трите деца, като така съвпаденията между двете сестри стават все повече. Впечатляващото е, че самите бебета също много си приличат. "Открийте разликите", добавиха с усмивка от варненската болница.

Бебетата увеличават женското царство
Бебетата увеличават женското царство

Лекарят е един от най-търсените специалисти в морската столица, тъй като специализира оперативни, вагинални родоразрешения, както и водене на високорискова бременност, седалищно раждане, двуплодна бременност, спонтанно раждане след секцио, както и външна верзия на плода. Член е не само на Българското дружество по акушерство и гинекология, но и на немското и швейцарски дружества по акушерство и гинекология.

Деси и Хриси се чувстват добре след ражданията, като вече се отдават на пълни грижи за малчуганите, които са очаквани с огромна радост.

Експерти казват, че няма открита наследственост при еднояйчните близнаци, но наличието на двуяйчни близнаци в родословната линия на майката увеличава шанса от бременност с двуяйчни близнаци, тъй като хиперовулацията се предава по наследство. Хиперовулация се получава и след продължителен прием на контрацептиви, поради което също се увеличава шансът за близнаци при прекъсването им. Често срещана заблуда е, че родените в една плацента близнаци са непременно еднояйчни. Една трета от еднояйчните близнаци са с различни плаценти, а при двуяйчните близнаци плацентите могат да се слеят в една обща. Не е задължително близнаците да се родят в рамките на ден и дори месец, макар второто да е рядко срещано.

Друг интересен факт е, че поради едновременното си развитие близнаците често развиват собствен таен език, неразбираем за другите; този феномен се нарича криптофазия (от гръцки: крипто – таен, и фазия - език).

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ