Напишете дума/думи за търсене

Училището за родители на „Софиямед“ с нова, обогатена програма - вече и онлайн

Училището за родители на болница „Софиямед“, което се провежда онлайн през страницата си във фейсбук, стартира с нова програма. Непроменен обаче остава ангажиментът на специалистите от лечебното заведение да информират бъдещите родители за най-важните аспекти от бременността, раждането и отглеждането на новороденото и малкото дете, и с новите лекции, започващи от 29 септември.

Те ще се провеждат по традиция всяка сряда от 15:00 ч., когато ще стартира и онлайн излъчването им, и ще се водят от топ специалисти от болницата в областта на акушер-гинекологията, неонатологията и педиатрията.

Новата програма стартира с темите на АГ специалистите от отделението в болницата, свързани с проследяването на нормалната бременност, и ще включват съвети за задължителни прегледи и изследвания през всеки триместър от бременността, за храненето и спорта по време на бременността; подготовката за раждането - прием, техники на дишане и релаксация по време на нормално раждане; поведение в предродилна и родилна зала. Другите теми са свързани с процеса на нормалното и оперативно раждане, ползите от съхранението на стволовите клетки от пъпната връв и обезболяването на раждането.

В ексклузивна лекция на 27 октомври АГ специалистът от ДКЦ и УМБАЛ „Софиямед“ д-р Георги Кръстев ще обсъди с майките така наболялата сред обществото тема в последните години за метода на раждане - нормално или цезерово сечение.

С лекциите в Училището бъдещи родители ще могат да се упражняват дистанционно и как да сменят правилно памперси, как да поставят новороденото в правилната позиция за кърмене и оригване след хранене, как да го къпят и масажират. Едни от новите лекции в програмата ще бъдат посветени на следродилната депресия, срещаща се все по-често сред току-що станалите майки, както и за гимнастиката, масажа и закалителните процедури при бебето и малкото дете.

Програмата ще продължи със съвети за успешна и бърза адаптация на бебето и майката у дома след изписването от родилния дом и представяне на пакет за следродилна грижа у дома, предлагащ се от екипа на Неонатологичното отделение на болницата, които ще даде акушерка Роза Урукова на 10 ноември. Програмата ще продължи с цените съвети и насоки на специалистите и за първите грижи за бебето у дома, имунизационния му календар, проблемите, свързани с коликите и първите стъпки при преходното хранене и захранване.

Програмата през новата 2022 г. ще продължи с лекциите и съветите на педиатрите от Детско отделение на лечебното заведение и темите за нервно-психичното развитие на новороденото и малкото дете, най-честите здравословни проблеми през първата година и спешните състояния в детската възраст. Те ще дадат и ценни съвети на родителите относно методите за повишаване на детския имунитет в новата лекция: "Имунитет на бебето и малкото дете".

Партньори на Училището за родители са едни от водещите утвърдени марки козметика за грижа за кожата на новороденото и майката, както и за бебешки принадлежности и играчки. Всички те също ще се включат след лекциите на лекарите и медицинските специалисти от болницата със своите съвети и насоки към бъдещите родители.

Благодарим ви за подкрепата: Chicco, Plasmon, NUK, Mustela, Aptaclub, HiPP, BIODERMA,NESTLE, PHILIPS AVENT, Topfer, Parodont active, Здраве МАМА, Здраве БЕБЕ, Cells4good, Селена Целс, Future Health, Colief, Wather wipes, La ROSHE POSAY, PINESMART, HUJIESS, ABOPHARMA, NATURPHARMA.

Лекциите в Онлайн Училище за родители „Софиямед“ бъдещите родители могат да гледат във фейсбук на: https://www.facebook.com/uchilishtezaroditeliSofiamed

Цялата програма вижте тук: https://bit.ly/3lQ4rgM