Напишете дума/думи за търсене

Как да защитаваме детските очи от слънцето?

Източник: Pixabay

Няма по-ценно нещо за един родител от здравето на детето му. Това е причината той да прави всичко по силите си, за да се грижи правилно, да му осигурява всичко необходимо за едно безгрижно детство. Защитата на очи е също съществен въпрос, който се дискутира много често, като изборът на детски слънчеви очила с високо качество е логичната постъпка, когато е лято и когато искаме най-доброто за малчугана. Друго важно правило е да ограничим игрите навън в периода от 12 до 16 часа през лятото. 

Какви са начините за защита на детските очи от слънцето?

Покупката на удобни и качествени слънчеви очила с надеждна защита срещу UV лъчите е първото и най-важно нещо, за което всеки родител трябва да помисли, когато се е заел с опазване на здравето на очите. Този вид аксесоар е задължителен за слънчевите дни, когато лъчението е вредно най-вече за зрението при децата. Носенето му се определя като добър начин да предотвратим неприятни офталмологични проблеми, доста от които се превръщат в хронични, ако не се подходи адекватно – алергичен конюнктивит, главоболие, замайване и др.

Защо да купуваме само качествени слънчеви очила?

Протекцията на детските очи чрез хубави слънчеви очила, в подходящите размери и форма, е отговорно решение от страна на родителите, които осъзнават напълно пагубното въздействие на ултравиолетовите лъчи върху зрението. Добре е моделът да притежава поляризация, да е с качествени стъкла, както и да е налице пълно пасване с големината на лицето. Пазарът предлага изумително разнообразие от модели, марки, форма на рамки и цветове, което ще помогне и за интересната визия. 

Как да ги изберем?

Когато дойде време да изберете малки слънчеви очила, които да предоставят добра защита на детското зрение, би било добре да се водите по следните няколко критерия:

- Според материалите за изработка на рамката. Много важна точка, особено при избора на модел за деца с нужната защита. Имайте на ум, че малчуганите не умеят да пазят вещите си, което прави покупката на “огъващ” се аксесоар идеалния избор;

- Естетически особености, като форма на рамката, цвят на стъклото и марка. Това са три много важни акцента, които имат връзка с желанието, с което детето ще носи аксесоара;

- Степен на защита. Тя трябва да е 100%, за да има смисъл от носенето на детски очила. Ако стъклата не са качествени, това би довело дори и до офталмологични проблеми;

- И последно, но не и по значение – цената. Съотношението цена – качество е важен фактор при избора на подобен аксесоар за превенция на детското зрение. 

Защитата на детските очи с хубави слънчеви очила трябва да започне още през пролетта, когато тепърва започваме да прекарваме много време на открито.