Напишете дума/думи за търсене

Имаме ли нужда от добавки при отслабване?

Източник: Pixabay

Хранителните добавки се смятат за помощни средства за здравето и в частност за намаляване на теглото. Общите съставки са витамини, минерали, фибри, кофеин, билки и други полезни растения. Те са ефикасни при съпътстваща диета или при различни видове физически упражнения. Част са от най-популярните допълнителни вещества, които помагат за отслабване, повишават енергията, изграждат мускули и са фет бърнъри. 

Как се регулират хранителните добавки за отслабване?

Компаниите, които произвеждат такива продукти, са отговорни за безопасността от приемането им и се проверяват от съответните органи. При най-малкото съмнение или наличие на неразрешени вещества, производителят търпи санкции. Производителите трябва да гарантират, че те са без замърсители и че са точно етикетирани.

За какво помагат тези продукти

Когато отидете в аптека или специализиран магазин и разгледате продуктите, това, което срещате най-често, са продукти за отслабване. Те са широко рекламирани, както и техният резултат, и ще ги откриете на разнообразни цени. Техните ползите са, че ускоряват метаболизма и така помагат за изгаряне на мазнините. Ето и някои от съставките на хранителните добавки в помощ на отслабването.

Хитозан

Това е вещество, което се получава от омари, раци, миди и скариди. То може да блокира усвояването на мазнини и холестерол от тялото ви и да ви помогне при топенето им.

Хром пиколинат

Хромът е минерал, който повишава инсулина. Той пък, от своя страна, е важен за превръщането на дадената храна в енергия. Добавките с хром могат да намалят апетита, помагат за изгаряне на калории, както и намаляват телесните мазнини. Освен това спомагат за увеличаване на мускулната маса. 

Л-карнитин за отслабване

Той е много ефикасен при борба с килограмите. Това вещество за отслабване е натурална аминокиселина и основната ѝ функция е да транспортира мастните киселини в митохондриите, които пък действат като двигатели за изгаряне на мазнини. Съдържа се и в натуралните млечни продукти и месото. 

Конюгирана линолова киселина (CLA)

Популярна добавка, съдържаща химикали, открити в мастна киселина, която се нарича линолова. Тя помага за ограничаване на телесните мазнини и помага да останете сити.

Глюкоманан

Тази добавка се получава от растението Аморфофалус коняк (Amorphophallus konjac). Подобно на други диетични фибри, той цели да ви съдейства при отслабването, като блокира усвояването на мазнини от храната в тялото ви.

Екстракт от зелен чай

Той работи за намаляване на апетита. Засилва метаболизма на мазнините и по този начин помага за редуциране на телесната маса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ