Напишете дума/думи за търсене

Разходките облекчават симптомите на следродилната депресия


СНИМКИ: ПИКСАБЕЙ

Енергичните разходки поне по петнадесет минути на ден могат да се окажат решението на проблема за жените, които страдат от следродилна депресия, установи изследване на специалисти от университета на Западно Онтарио, Канада, цитирано от "Медикъл Експрес", предаде БТА.

При по-тежките случаи обаче пациентките се нуждаят от традиционна медицинска помощ, извън разходките на открито.

Следродилната депресия може да причини тежки промени в настроението, изтощение и дори чувство на безнадеждност. Около 23 на сто от младите майки в Канада изпитват някои от тези симптоми. Скорошни изследвания в Европа и Азия сочат, че броят на страдащите се е увеличил до почти 30 на сто по време на пандемията от новия коронавирус.

Резултатите от новото изследване под ръководството на студентката Вероника Петланд и асистент Марк Митчъл от Факултета по здравни науки в канадския университет са публикувани в "Джърнъл ъв уиминс хелт".

"Следродилната депресия може да има значимо влияние върху психичното здраве на жените, но и върху развитието на бебетата им", каза Петланд. "Ако сте с депресия, вие по-трудно се грижите за себе си и за детето си".

Проучването анализира данни от други пет изследователски проекта с участието на 242 пациентки. Авторите му препоръчват на жените да се разхождат "с умерена интензивност" по 90 до 120 минути седмично за намаляване на симптомите на депресията.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ