Напишете дума/думи за търсене

Необходими продукти:

5 белтъка от големи яйца

3 жълтъка

масло

сол на вкус

пипер на вкус

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Начин на приготвяне:

Разбийте белтъците до пухкав сняг. В отделна купа разбийте жълтъците до получаване на гладък крем. Едва след това ги изсипете върху пяната от белтъци и разбъркайте леко с помощта на лъжица. Не правете енергични движения. Целта е да се получи пухкава консистенция, а не течна.

Сложете малко масло в нагрят тиган. Намалете на много ниска температура и изсипете сместа отгоре равномерно. Когато долната част започне да се отлепя без проблем от дъното, похлупете с капак и оставете на най-ниските градуси на котлона за 5 минути. Отворете капака и сложете сол и пипер. Преместете в чиния, без да обръщате и свийте омлета на две. По желание поръсете с пресен зелен лук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ