Напишете дума/думи за търсене

Певицата Кристина Дончева: Прекарах COVID-19, докато бях бременна

Редно е да се вдигнат заплати и майчинство, когато всичко поскъпва 

КОЯ Е ТЯ

Кристина Дончева е на 22 години и е родена в Бургас. Учила е пеене в "Детски хор Милка Стоева". На 15-годишна възраст заминава за София, където учи поп и джаз пеене в Националното музикално училище. Хората я познават от участието й в "Х фактор" през 2014 г., когато завладява журито с уникалния си глас. 2020 г. отново започва по изключително вълнуващ начин за нея със сбъдването на мечтата й да влезе в "Гласът на България". След дълга битка стига до финалите, където печели нещо много по-ценно. Дългогодишният й приятел Артьом Анатолиевич-Арти й предлага брак на сцената.

- На колко годишна възраст дебютирахте пред публика, Кристина?

- Първото ми излизане на сцена беше, когато бях на 4 годинки! Помня, че ме попитаха: "Криси, коя детска песничка искаш да изпееш?". И аз изпях песента "Йовано, Йованке"!

- Какво послание искате да изпратите на хората чрез своята музика?

- Да обичат това, което правят, и да влагат много любов, време и енергия в него!

- По какъв начин израснахте от първото си участие в "Х фактор" през 2014 г. до участието си в "Гласът на България" миналата година?

- Израснах много през тези години като изпълнител и като човек! В "Х фактор" бях още дете и ми беше много трудно преживяването на всичко, което се случваше. Миналата година вече бях готова емоционално и съзнателно за формата. Затова може би е добре човек да изчака за тези неща, но всички бързаме!

- По време на участието ви в "Гласът на България" избрахте отбора на Камелия. Има ли съвет, който ви е дала и никога не бихте забравили?

- Бях си казала, че ще избера първия, който се обърне! А също така тя имаше много яка енергия, която ме дръпна още повече към отбор Камелия.

- На финала не спечелихте първото място, но получихте нещо много по-хубаво - предложение за брак. Какви са спомените ви оттогава? Как се чувствахте в този момент?

- Ами всъщност спечелих много повече от първото място! Предложението от Артьом беше една от най-красивите емоции в живота ми и все още, когато гледам клипчето, започвам да плача!

- Следите ли сегашния формат и кой е фаворитът ви, ако имате такъв?

- Следя го. Мисля, че е време народна певица да спечели "Гласът на България". Подкрепям Петя Панева и се надявам, че тя ще стане победител.

- По-рано тази година с мъжа ви Арти станахте родители. Трудно ли е да се гледа дете по време на пандемия?

- Трудно е, но е прекрасно! Това е най-великата емоция и пожелавам на всеки да я изпита.

- Вашето семейство сблъска ли вече COVID-19?

- Да, изкарахме го! Някой по-леко, други доста тежко! Аз го изкарах, докато бях бременна, и доста се бях изплашила, но смятам, че е просто един вирус, с който можем да се справим. Трябва да мислим позитивно и да не вярваме на всичко, което се чува.

- Отглеждането на дете е свързано с много разходи. Как бихте коментирали поскъпването на основи стоки на пазара?

- Разходите за едно дете са много, да. Честно да ви кажа, за мен е логично, когато се вдигат цените - да се вдигат и заплатите и майчинството. Засега вдигнаха само майчинството, но все пак не мисля, че можеш да гледаш нормално дете с тези пари, и затова не сме спирали да работим.

- Кога за пръв път се наложи да се разделите с малкия Виторио и как се чувствахте тогава?

- Ние сме на мнение, че трябва да имаме нашето време само двамата без детето и го оставяме на бабите без проблем, когато имаме нужда. Тук е моментът да им благодаря за цялата подкрепа. Също така ни се налага да пътуваме по работа и сме свикнали да се разделяме с него за 1-2 дни, но за повече вече ми става тъжно и не мога.

- Можем ли да очакваме нещо ново, с което ще изненадате феновете си скоро?

- Надявам се съвсем скоро да намеря малко повече време за музиката и да спазя обещанието си към хората, че скоро ще чуят нови неща от мен!

- Коя е най-голямата победа в живота ви?

- Синът ми Виторио!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ