Напишете дума/думи за търсене

Лесен за приготвяне ябълков пай с бутер тесто

Необходими продукти:

500 гр бутер тесто

4 ябълки (не много големи)

100 гр орехи

3 с.л. мед

1 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

Ябълките се обелват и нарязват на полумесеци. Разбъркват се заедно с орехите и канелата. Слагат се с меда в тенджера, за да се задушат. Когато са готови, се снемат от котлона.

Разстила се единият лист бутер тесто върху тавичка, покрита с хартия за печене, като краищата на бутер тестото се оставят да се показват малко.

Поизстиналата вече смес се изсипва и се прегъват краищата. Вторият лист от бутер тестото се нарязва на лентички (широки 1 см), които се нареждат вертикално и хоризонтално върху сместа, за да се получи решетка. По желание лентичките се намазват с жълтък. Паят се пече на 180 градуса до златисто.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ