Напишете дума/думи за търсене

Играейки с детето си, му правите най-големия подарък

Децата се нуждаят от време да играят сами с другарчета без намеса на възрастните. Времето за забавления с родителите обаче също е важно.

Децата жадуват за споделени моменти с мама и татко. Те ги карат да се чувстват специални. Родителите трябват да бъдат насърчавани редовно да намират време за игри с децата си. Най-подходящи са тези с въображението. В тях позволете на детето да развие максимално темата.

Влезте в неговия свят. Задавайте въпроси. Играйте заедно. Бъдете забавни заедно с тях и се забавлявайте. Избягвайте обаче прекомерната стимулация. Знайте кога е време да спрете. Освен това, когато е подходящо, родителите могат да използват плюшени животни или кукли, за да разиграват ситуации от реалния живот, които могат да научат на решаване на проблеми или социални умения. Ето някои идеи за общи активности:

Игра на открито

Игра на топка.

Бутайте децата на люлка.

Отидете на разходка из квартала.

Направете разходка сред природата.

Направете снежен човек.

Играйте игри с карти или настолни.

Помогнете им да се научат да се редуват, как да печелят и как да губят.

Хвалете ги. Насърчавайте. Смейте се с тях.

Включете се заедно в занаятчийски проект.

Изградете пъзел като семейство.

Изпечете бисквити.

Нарисувайте картина.

Слушайте музика заедно.

Пейте заедно.

Свирете на инструменти.

Четете книга заедно. Задавайте въпроси. Помолете да променят историята или да измислят нова.

Гледайте филм. Разберете какво им харесва – как се чувстват. Открийте интересите на детето. Коментирайте и обсъждайте всяко съдържание с думи или действия.

Игрите с децата изгражда връзка, която ще продължи завинаги. Това им позволява да разберат, че са обичани и оценени. Също така отваря вратата за споделяне на проблеми и притеснения, когато възникне нужда. Помага на родителя да опознае уникалността на всяко дете. Освен това е страхотен редуктор на стреса. Семейните дейности са чудесни за всички членове. Те помагат да развият силни връзки, които ще продължат цял живот.

Семейство, което играе заедно, остава заедно. Членовете на такива фамилии са подкрепящи и имат открита комуникация. Тези качества се изплащат с големи дивиденти чрез повишаване на самочувствието, социалните умения и чувството за свързаност, което помага на децата и тийнейджърите да преценяват добре, когато са изправени пред трудности и изкушения.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ