Напишете дума/думи за търсене

Събрани от различни епохи – модните бански за лято 2022

Скорошните ревюта на новите бански създават впечатление, че модните колекции за 2022 – 2023 година сякаш са събрани от различни епохи. Но това е само на пръв поглед, защото в модата нищо не става просто така. Появата на всяка колекция е обусловена от различни обществени тенденции или явления. Съвременните модели видимо се отличават от предишните. Един кратък преглед на актуалните предложения ще ни помогне да видим това.

Нека първо се спрем на тенденциите при модните цветове за бански костюми за идващото лято. Характерна черта са ярките цветове и ефектните съчетания. В палитрата преобладават черно и бяло, слънчеви и морски настроения. Много актуални са абстрактните принтове, напомнящи фрагменти от флора и фауна, от геометрични и етнически рисунки.

В тенденция са оттенъци на екзотични плодове и морски вълни, имитация на неочаквани материи. Цялата мода се движи в съответствие със световната динамика на нравите. В нашия век банските носят със себе си асоциации за отдих в тропически рай, което значи разкош, спа, безкрайна романтика. Именно романтизъм блика от модните направления при банските за лято 2022.

За разлика от предишни колекции, в които се налагаха откровено секси модели, то в колекциите на приближаващото лято се подчертават деликатно достойнствата на женската фигура. Наложилата се с времето тенденция при банските е минимизирането и векторът за все по-голяма откровеност. Новите модели не страдат от ултраминимализма. Съвременните модели са така проектирани, че погледът на външен наблюдател не се спира на недостатъците на силуета. Напротив, подчертават се умело всички негови достойнства. Банските костюми на предстоящия сезон с право могат да се нарекат универсални, което е общото на представените модни колекции за 2022-2023.

Новото при актуалните бански е имитацията на материи, които далеч не са най-подходящи за плуване: кожа, велур, люспи. Има и модели от деним. Прави впечатление, че двете части на банския не е задължително да са в комплект, дори да имат прилика. За завършване на ансамбъла са дава пълна свобода. Абсолютно смесване на цветове – яркожълто, бежово, розово-синьо, зелено, райета, тюркоазено бяло и т.н.

А сред това буйство от цветове и щампи се откроява белият бански. Той е представен в различни варианти: в стила на 50-те; с колани, с вериги и катарами; в комбинация от плътна материя и мрежеста тъкан; с дискретни орнаменти; бял бански в две части с волан и връзки, с бюстие.Сигурно ще разпознаете и моделите от миналия век – бикини с висока талия и разкошен корсаж. На модерен плаж или край басейна, снежнобелият ретро бански ще предизвика със сигурност фурор. Трябва да помним, че бялото е добро, ако е снежно бяло. Ще може да запазите своя нов, моден бял бански в чудесен вид, ако спазвате няколко прости правила: продуктите за тен на водна основа са за предпочитане, тъй като почти никога не оставят петна върху тъканта. Дори на най-безобидните кремове и лосиони трябва да се даде време да изсъхнат след нанасяне. След къпане в морето или басейна белият бански трябва да се изплакне с хладка вода, за да се отстранят остатъците от сол или хлор; да се пере ръчно, без агресивни избелващи препарати и да се суши при стайна температура.

 Ако искате да прикриете някои недостатъци на фигурата си, то разгледайте по-отблизо други модни варианти. Например бански с необичайни фитинги. Декоративни верижки и колани или каишки без тежести и с блестящи катарами, поставени на бял фон, са чудесен вариант за отвличане на вниманието. Такъв модел ще ви позволи да се чувствате много по уверени и с лекота да изберете парео или пола в тон. Алтернатива на металните декорации е мрежестата тъкан, която в новите колекции въплъщава всякакви дизайнерски фантазии. Мрежата позволява пълноценни слънчеви бани, без да се чувствате прекалено голи на плажа.

Достойно място ще заема дребният печат, например веселите точки, които също тържествено се върнаха от миналото. Обърнете внимание и на модните геометрични модели бански, които правят чудеса с фигурата. С помощта на щампите и характерните кройки може да получите красиво очертан силует. Преди да си го купите, само трябва да уточните кои области от тялото точно искате визуално да коригирате и кои да подчертаете.
Затова познаването на геометрията през лятото на 2022-ра ще бъде много полезно. Геометрията ще се проявява не само като щампа, но и като кройка на цял или половин бански. А мрежестата тъкан се явява пълноправен елемент от геометричните специални ефекти.

Като цяло – непризнаващата стереотипи фантазия на дизайнерите предлага на нежния пол очарователни модни бански за лятото на 2022 година.

  • Ключови думи: