Напишете дума/думи за търсене

7 думи, които детето трябва да разбира в дълбочина

Има някои думи и изрази, чиито значение е важно всяко дете да знае. Усвояването им и правилното разбиране ще ви помогнат особено много в комуникацията

Здравe

Когато децата започнат да искат сладки закуски по всяко време на деня, това е думата, от която се нуждаят. Те трябва да започнат да разбират какво е здравословно и кое - не е, за да могат да вземат добри решения.

Също така, когато трябва да кажете „не“, защото храната не е толкова полезна, това ще им помогне да осъзнават каква причина стои зад вашия отказ.

Лични части

Никога не е твърде рано да започнете разговори за това какво означава приемливо докосване. Дори и да смятате, че не могат да го разберат все още, трябва да им кажете кое е добре и кое - не. Определянето на области от тялото като „лични“ е много важно за децата, за да могат да маркират и идентифицират подходящото докосване от неподходящо. Дайте примери. По този начин ще предпазите детето си и ще му помогнете да се чувства по-свободно да ви споделя, ако се тревожи от дадено поведение към себе си.

Почивка

Наистина ли има нужда от обяснение? Понякога мама и татко просто трябва да си почиват! Това не означава дрямка, но означава тишина и уважение. Научете детето си колко е важно да подхожда с разбиране, когато имате нужда да си отдъхнете. То трябва да пази тишина и да слуша - точно както правите вие, когато то спи.

Нежност

Това е дума, която трябва да се повтаря често. Намерете начини да накарате децата си да практикуват нежност. Може би това означава да погали котката на съседа или да докосне нещо чупливо се с разрешение.

Чупливо е

Малките деца и тези в предучилищна възраст не разбират защо не могат да държат и докосват всичко. Обяснете концепцията за чупливост и я използвайте често, докато бъде усвоена.

“Замръзни”

Колко пъти сте викали “спри”, докато детето ви тича на 10 метра пред вас? Има една магическа дума, която можете да използвате, за да го накарате да спре да прави всяко нещо, което смятате за неподходящо. Научете малчугана на играта “замразяване”. Идеята е детето да замръзне в позиция, каквото и да прави. Използвайте я често навън и ще се изненадате от резултата.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Лично пространство

Много е важно да научите детето на концепцията за лично пространство. Колкото по-рано, толкова по-добре. За начало давайте примери на малчугана какво означава това и му показвайте нагледно как е правилно да се зачита то. Уважавайте неговото, за да получите същото в замяна.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ