Напишете дума/думи за търсене

Как да научим малкото си момче да ползва гърне

Да научите сина си как да използва гърнето изисква разумна степен на сътрудничество и мотивация у него, плюс време и търпение от вас.

Ключът към успеха за приучаването към гърне е да започнете, когато синът ви се интересува, желае и физически може да го направи. Въпреки че някои деца са готови още на 18 месеца, други може да не са дори до третия си рожден ден. Някои експерти смятат, че момчетата остават с памперс малко по-дълго от момичетата, защото като цяло са по-активни и е по-малко вероятно да спрат и да отделят време, за да използват гърнето.

Няма смисъл да се опитвате да притискате детето. Когато родителите започнат да приучават малчугана към гърне твърде рано, процесът вероятно ще отнеме повече време. С други думи - вие ще стигнете до вашата крайна цел по едно и също време, независимо кога ще тръгнете към нея.

След като сте преценили, че синът ви е готов да започне обучение за ползване на гърнето, се съсредоточете върху времето. Стресът или големи промени в живота, като нов брат или сестра или преместване, могат да затруднят обучението. Уверете се, че рутината на вашето дете е добре установена.

Нека гледа и се учи

Малчуганите се учат чрез имитация. Да ви гледа как използвате банята е естествена първа стъпка. Детето може да забележи, че татко използва гърнето по различен начин от мама, което създава чудесна възможност за вас да обясните основните механизми на това как момчетата използват тоалетната. Бъдете анатомично точни, когато говорите за части на тялото, за да може детето да има реална представа за тялото си.

Купете правилната седалка

Когато детето ви седи на гърнето, е важно да може да се наведе леко напред с краката си към земята, особено когато ходи по голяма нужда. Вземете седалка, за да се чувства по-сигурно, отколкото да седи на тоалетна в пълен размер. Много малки деца се страхуват да не паднат вътре и безпокойство им може да попречи на обучението на гърне.

Ако предпочитате да закупите адаптерна седалка за вашата обикновена тоалетна, уверете се, че е удобна и се закрепва надеждно. Освен това вземете табуретка за сина си, за да може лесно да се качва и слиза от гърнето всеки път, когато трябва да отиде, а също така да поставя крачета на нея, когато седи.

Относно ходенето по малка нужда - тук основна роля играе мъжката фигура в семейството ви. Нека таткото покаже на малкото ви момче как да се изходи във вид на забавна игра и обща активност. Със сигурност ще има някои непредвидени ситуации първите пъти, както и невъзможност за уцелване на гърнето, но всичко това ще се подобрява с времето. Ако таткото липсва в семейството, помогнете на детето чрез гледане на клипове и му обяснете. Помогнете му да заеме правилната позиция и как да използва ръцете си, за да му бъде лесно. В началото малкото ви момче ще пишка седнало, докато стане достатъчно голямо да стои право. Някои малчугани проявяват самосиндикално желание да ходят по малка нужда прави.

Трябва също така да обясните на детето си как да се почиства след пишкане или акане – винаги отпред назад. Детските ръчички не са толкова дълги и не винаги избърсването е успешно. Затова обяснете на детето си, че е задължително след ходене до тоалетна винаги да измива ръцете си със сапун и вода. Микробите може да го разболеят. ?Ако не иска да стои на гърнето, просто го свалете. Може да ви бъде доста трудно да останете спокойни и търпеливи. Така че ако детето ви плаче, дърпа се и отказва да седне, по-добре не го насилвайте.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ