Напишете дума/думи за търсене

Учениците се нуждаят от поне 60 минути физическа активност всеки ден

Децата в началното училище се нуждаят от поне 60 минути физическа активност всеки ден.

Един от най-добрите начини да се уверите, че детето ви получава всички необходими упражнения, е да излезете навън.

Малчуганите са склонни да тичат, да се катерят и да подскачат много повече на открито, отколкото когато са вътре. Също така е хубаво да осигурите на отрочето си и компания. Така ще сте сигурни, че ще прекара в активност много повече време. Ето още някои съвети как да насърчите спортната ангажираност на детето си.

Дайте добър пример

Вероятно вече знаете, че това, което казвате, оказва влияние върху речника на детето ви. Същото важи и за упражненията. Активността му се влияе от вашата собствена.

Когато можете, отидете пеша до училище, до магазина, библиотеката или къщата на приятел, вместо да се качвате в колата. Вкъщи отделете време за разтягане, йога или танцова тренировка и го насърчете да се присъедини. Ако то види, че поддържате форма, е по-вероятно да развие този здравословен навик.

Упражнявайте се заедно

Отделяйте малко време всеки ден, за да тренирате заедно. Дори излизането след вечеря на разходка е от значение. Най-важното е да измислите план за физическа активност, който работи за вашето семейство.

Подкрепете любимия спорт на вашето дете

Изследователите са открили, че децата, чиито родители активно насърчават физическите занимания – като ги водят на футболни тренировки, например, са много по-склонни да се придържат към тези дейности, отколкото онези, чиито родители не проявяват ентусиазъм. Няма значение дали дейността е плуване, кънки на лед или стрелба с лък: важното е да подкрепяте детето си.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Семейни фитнес ваканции

Направете плановете си за пътуване, като имате предвид физическата активност. Потърсете подходящи за семейството ваканционни места, които предлагат условия за тренировки.

Намерете хижа до езеро, например, където да карате кану или място с колоездачни пътеки, които да изследвате. Планирайте лятно бягство на плажа до брега, за да можете да плувате или да карате сърф заедно. Или пък направете зимна почивка в снега и карайте шейна или ски.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ