Напишете дума/думи за търсене

Ето как изглежда животът ми като майка на 1-годишно дете

Случва се толкова бързо - в един момент имате бебе, а в следващия - малко дете

Ще разберете, когато времето дойде и животът ви е на път да се промени завинаги. Нещата стават толкова бързо и наистина денят ви е много зает. Настъпва хаос. Но спокойно! Това е нормално! 

Приемете, че няма да стоите седнали поне три години

От момента, в който се събудите, до този, в който легнете на възглавницата през нощта, ще бъдете на крака и ще тичате след малкото си дете. Всеки път, когато дори си помислите да седнете, то ще се опитва да отвори фурната, да се качи по стълбите, да бръкне в контакта. Няма да можете да останете на спокойствие дори и за минута. Свиквайте!

Ще сте обсебени от неговата безопасност

Всичко ще ви се струва като потенциална опасност. Тревогите ще ви дебнат от всяко едно място и ще проверявате по десетки пъти дали стаята, в която си играе детето, е обезопасена. Ще се превърнете в достоен член за най-добрия отряд по сигурност. 

Кухнята ви ще изглежда като след апокалипсис 

Размазан банан, натрошени бисквити, петна от авокадо, капки от каша и неидентифицирани тъмнозелени неща: това са само някои примери за храните, разпръснати по всяка повърхност след последното хранене. Това ще се повтаря три пъти всеки ден.

Смяната на пелените ще бъде адски страшна

Сега, когато вашето малко съкровище се движи повече, ще настъпва истинска война, когато трябва да смените пелената. Въоражете се с търпение. Определено ще ви е нужно.

Ще има хапене, скубане, удряне

 Напълно нормално поведение, тъй като едногодишното дете не разбира концепцията за чувствата на другите хора. Ще свикнете да отмъквате и без това оределите си кичури с коса от малките му ръчички или да отнасяте някой неочакван шамар по окото.

Вече няма смисъл да подреждате всичко прецизно

Вашето дете е като един малък “унищожител”. То няма никакви притеснения да надраска изпънатото и бяло покривало с химикал или да бутне кристалната ваза с цветя от масата. При това ще го направи с усмивка, състояща се от няколко очарователни бели зъба.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Ставате аниматор за 24 часа в денонощието, всеки ден от седмицата

Вашето пораснало бебе има нужда от забавление във всеки един момент. Иска смешни физиономии, приказки, срещи за игра, разходка до парка, интерактивни предмети и песнички. Бебешкият канал със сигурност няма да е достатъчен.

Времето за себе си изчезва напълно

Дори когато бебето спи, което всъщност се превръща в още по-трудна задача. Минутите, в които ще останете на “спокойствие”, се свеждат до пране, връщане на обаждания, почистване на кухнята, оправяне на легла, плащане на сметки, къпане и обличане. Ако случайно остане време, ще доядете пюрето от последното му хранене на крак.

Ще станете свидетел на първи признаци на проява на характер

Вашето едногодишно ще започне да се съпротивлява, когато искате да го спрете да направи нещо нередно или да вземете опасен предмет от ръчичките му.

Разбира се, ще минете през всичко това, че даже и ще оцелеете! Всички успяват! С всеки етап от развитието идват нови форми на радост и безпокойство. Колкото и екстремни да са някои моменти, се наслаждавайте, защото те никога няма да се върнат отново. Точно затова са безценни.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ