Напишете дума/думи за търсене

Как се променят приятелствата, след като станете майка

Отдалечаването с досегашните ви приятели не е нещо необичайно след раждане. Особено ако те нямат малки деца.

Всеки от вас се фокусира върху различни части от живота си в момента и е напълно в реда на нещата да имате разминавания за някакъв период от време.

Вие най-вероятно сте заети със семейството си и новия член в него. В същото време нямате никакво време и енергия за време за себе си. В това число кафе с приятели. Също така може да не успявате да вдигнете телефона си толкова бързо, колкото преди и да прекарвате с разговор 1 час. Вашите приятели пък може и да не се интересуват от това колко пелени сте сменили днес. Всички тези неща водят до труден етап във взаимоотношенията с доскорошните ви другари. Но спокойно! Ако имате разбрани хора насреща и приятелството е истинско, ще устои на временната ситуация.

Вашата най-добра приятелка може да се чуди дали все още имате място за нея в живота си. Вие от своя страна вероятно бихте искали тя да се присъедини към вас в новия ви свят, но пък тя несъзнателно желае да се върнете в нейния. Неизбежно е и двете страни да се чувстват неразбрани и може би малко негодуващи от неспособността на другия да прави компромис. Колкото повече си позволявате да се отдалечавате, толкова по-вероятно е приятелството да се разпадне. Ключът е да се преборите с склонността да се отдръпнете един от друг и вместо това да върнете енергия в приятелската си връзка.

Ако имате такъв проблем, първо седнете и преценете дали наистина искате да запазите приятелството. Бъдете честни със себе си, защото за да се справите с това, може да се наложи да направите компромис с повече неща, отколкото сте готови в момента. Може да се чувствате твърде уморени или твърде негодуващи, за да се съобразявате с когото и да било извън семейството.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Ако искате човекът отсреща да остане в живота ви, най-доброто нещо, което трябва да направите, е да говорите откровено. Това може да изисква да направите първата крачка и да кажете: „Липсваш ми“. Тъй като сте били близки преди, вероятно той/тя изпитва същата загуба, както вие.

Когато говорите, кажете ясно какво ви липсва, независимо дали е да се смеете заедно, да говорите по телефона или да отидете на вечеря. Ще бъдете изненадани от това колко бързо негативните ви чувства се трансформират в по-позитивно осъзнаване, че наистина ви липсва и имате нужда от вашия приятел. След това вземете решение за план за действие.

Разберете се заедно какво можете да направите, за да се върнете на правилния път и да отделяте време един за друг.
Не забравяйте, че каквото и да правите, връзката ви ще се промени. Вие израствате и имате нужда от нови и различни неща от тези около вас. Повечето здрави, съществени приятелства, могат да издържат на предизвикателството на този голям преход в живота, но изисква работа. Освен това изисква честност, търпение, компромис, гъвкавост и, най-важното, постоянен ангажимент към приятелската връзка.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ