Напишете дума/думи за търсене

Трето украинско бебе проплака във Варна

Трето бебе от началото на емигрантската вълна от Украйна към България се роди в във Варна. Това съобщиха преди часове от частната клиника в морския град "Майчин дом".

Малкият Михаил се е родил рано тази сутрин в пет часа. Бебето тежи 3680 и е с ръст 51 см. Раждането е протекло  нормално. Майката, 37 годишната Анна се чувства добре и щастлива с рожбата си. Екипът, водил раждането, д-р Капка Атанасова, акушерка Набилова и педиатър д-р Господинова, пожелават щастливо детство на Миша. Да расте здрав и в мир. Първият човек на когото се обади родилката е съпругът й, който е на фронта в Украйна, ова съобщават от здравното заведени. пропомняме ви , че предишните две бебета родени във Варна от украински бежанки се родиха също там. На 15 март в 12,00 ч. в Майчин дом - Варна се роди още едно украинче с адресна регистрация в Балчик. От хотела, който ги е приютил, казаха, че майката и бебето са добре. Бебето е момиченце и ще носи името Мария. Тя е трето дете на жената.

Тъй като тя все още родилката не разполага с документ за временна закрила, се очаква представител на полицията да разреши проблема на място.

На 8 март (датата, на която бе изписано първото новородено украинче - също трето дете на майка от Украйна) тя пристига със сестра си в хотел „Хелиос“ с двете си малки деца, а сестра и – с едно. Те са от Днипро (Днепропетровск). Гледката – как седемгодишно дете е поело грижата за малкото си братче, когато майката я няма, е разтърсваща – споделя Антония Господинова от хотела, въпреки че лелята, която също е с малко дете, се грижи за тях.

Припомняме, че първото украинче се роди на 4 март след секцио в Майчин дом – Варна. Детето се казва Анна и е кръстено на Антония Господинова – сестрата на Симеон Господинов, собственик на хотел „Хелиос“, приютил майката. 

На 15 март в 12,00 ч. отново в Майчин дом - Варна се роди още едно украинче с адресна регистрация в Балчик. От хотела, който ги е приютил, казаха, че майката и бебето са добре. Бебето е момиченце и носи името Мария. Тя е трето дете на жената.

Тъй като тя все още родилката не разполага с документ за временна закрила, се очаква представител на полицията да разреши проблема на място.

На 8 март пък бе изписано първото новородено украинче - също трето дете на майка от Украйна, която пристигна със сестра си в хотел в Балчик с двете си малки деца, а сестра и – с едно. Те са от Днепропетровск. 

Снимка Фейсбук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ