Напишете дума/думи за търсене

Как да спестяваме, когато чакаме бебе?

Не се притеснявайте - не всеки е роден спестовник. Но сега, когато ще имате бебе, е хубаво да знаете как да планирате бюджета си.

Събрахме за вас някои прости, но ефективни съвети как да спестявате за новия член от семейството.

Заемете употребявани вещи от свои приятели

Бодита, ваничка за къпане, стерилизатор и други вещи са само малка част от нещата, които бихте могли да заемете от приятели и познати, които скоро са били родители.

Изчакайте

Ако не сте сигурни кои продукти ще са най-подходящи за бебето, купете минимално количество за начало. След като прецените кои са любимците ви, вземете повече.

Не прекалявайте с покупката на най-малкия размер памперси

Започнете само с една опаковка пелени за новородени. Бебето ще расте бързо и съвсем скоро може да са ви необходими по-големи.

Кърмете възможно най-дълго

Ако можете да кърмите, това е чудесно! Кърменето е не само по-полезен, но и по-икономичен вариант за отглеждане на бебе.

Купете креватче, което може да се трансформира

Детско креватче, което се превръща в легло за малко дете, определено ще ви спести малко пари през годините. В търговската мрежа се предлагат дори видове, които се преобразяват в бюро.

Купувайте на едро

Знаете, че ще имате нужда от много неща (като пелени и адаптирано мляко). Ако имате място за съхранение, запасете се, за да спестите пари. Разбира се, ако сте убедени, че сте доволни от точно тези продукти.

Вземете конвертируемо оборудване

Подобно на мебелите, елементи като столче за кола или количка, които растат с бебето, могат да се окажат безценни.

Не купувайте много обувки

Преди бебето да ходи, обувките наистина няма да са необходими. Чорапите ще са достатъчни да запазят крачетата му топли.

Инвестирайте разумно в дрехите

Всеки родител иска най-доброто за детето си, но инвестицията в скъпи дрешки определено не влиза в това число. Бебетата растат толкова бързо. Гащеризонът, който му става днес, съвсем възможно ще му малък още през следващата седмица. Тогава има ли смисъл да инвестирате прекалено в облеклото?

Запазете дрехите на бебето за бъдещи братя и сестри

Ако не планирате повече деца, ги дайте на някой истински нуждаещ се. Така ще извършите добро дело и в същото време няма да съхранявате ненужни вещи.

Опитайте се да работите от вкъщи.

Много майки са в състояние да балансират работата на непълно работно време с грижите за бебето. По този начин не губите пари и носите допълнителни приходи в семейния бюджет.

Уредете добре майчинството счетоводно

Уверете се, че майчинството ви е уредено счетоводно по най-добрия начин и няма да имате проблем с получаването му.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Преди да купите нещо, бъдете сигурни, че имате нужда от него

Много родители се оплакват, че се сдобиват с тонове неизползвани съоръжения и стоки. Ако не сте сигурни за дадена покупка, попитайте други родители за мнение.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ