Напишете дума/думи за търсене

Сербезова: 267 млн. лв предвидени за детско и майчино здравеопазване

Здравният министър Асена Сербезова със заместника й Петър Грибнев и председателя на надзорния съвет на НЗОК Васил Пандов

267 млн лв са предвидените средства за майчино и детско здравеопазване, обясни здравният министър проф. Асена Сербезова след посещение в специализираната детска болница "Проф. Иван Митев". По думите й в момента се договаря увеличение на клиничните пътеки за акушерство и гинекология, педиатрия и неонатология. Това е средно с 28% повече от средствата през миналата година.

"Един от приоритетите на Министерството на здравеопазването е майчиното и детско здравеопазване. В системата от години има проблеми, които не намират своето решение. Инвестициите в майчиното здравеопазване е инвестиция в нашето бъдеще", обясни Сербезова. Тя представи проекта на министерството за допълване на профилактични прегледи - ще се изследват деца между 7 и 18 години, за да открият навреме някои заболявания се в предвид начинът на живот е много важно да откриваме рано някои заболявания. Ще постигнем ранна диагностика и лечение.

Сербезова коментира още, че все още не са взели решение къде ще се строи националната детска болница и проблемите, свързани с нея са градоустройствени.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ