Напишете дума/думи за търсене

Кога да въведем морков в менюто на бебето

Морковите са богати на толкова много полезни вещества - витамин А, манган, магнезий, калций, фолиева киселина, фосфор, антиоксиданти и фибри.

Те регулират храносмилането, а също така са полезни за зрението, зъбите и венците. Не съдържат толкова нишесте, колкото картофите, съответно рискът да предизвикат запек е минимален. Морковът също така е слаб алерген, а заради сладникавия му вкус повечето бебета много го харесват.

Благодарение на съдържащите се в него витамини, пектин, фитонциди, редовната му консумация поддържа здрава имунната система. Минималната възраст за въвеждане на моркова е 6 месеца. Предлагаме ви една лесна рецепта за приготвяне на първото бебешко пюре от морков.

Необходими продукти:

200 гр обелен морков

20 мл кърма или адаптирано мляко

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Начин на приготвяне:

Почистете и измийте 200 гр морков. Може да ги сварите във вода или в уред за готвене на пара. Отцедете ги от водата и ги разбийте в пасатора заедно с 20 мл. адаптирано мляко или кърма. Ако е необходимо, добавете малко от водата, в която са врели морковите. В началото на захранването повечето бебета предпочитат гладки пюрета, затова пасирайте добре. Морковът в подходяща съставка за зеленчукови, месни, рибни пюрета. Удачен е за комбиниране и с плодове, особено ябълка и круша.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ