Напишете дума/думи за търсене

11 дейности за стимулиране на физическото развитие в предучилищна възраст

Движението е особено важно за малките деца. То развива не само физическите им умения, но и помага за изразходването на енергия.

Ето няколко начина да подпомогнете физическото развитие на вашия малчуган в предучилищна възраст.

Правете семейни разходки

Редувайте ходене, бягане, джогинг и планински преходи. Започнете да събирате колекция от пера, листа или камъчета, за да е още по-интересно прекараното време заедно. Ако времето е лошо, заложете на активности на закрито - като онлайн тренировка, подходяща за деца, или пък йога.

Заведете детето на пясъчника

Напълнете чанта с кофички, лопатки и гребла и се насочете към парка. Играта в пясъчник подобрява сръчността и също така е добра за физическото развитие на детето.

Игра с вода в задния двор

Играта в басейн, с пръскачка или маркуч насърчава движението чрез бягането. Но внимание - винаги наблюдавайте детето си, когато се намира около водата!

Пътека с препятствия

Направете пътека с препятствия във вашата всекидневна или задния двор, състояща се от възглавници, картонени кутии, играчки и други предмети, около които детето ви може да тича и да се катери.

Играйте игри за преструване

Животните са любими за имитация от малките деца: "Можеш ли да ходиш като пиле? А да галопираш като кон? Какво прави кученцето?" Насърчавайте го да „лети“ през двора като пиле или да гребе с лодка през стаята. Всички тези движения са особено препоръчителни за доброто физическо развитие на малчугана.

Играйте с топка

Игрите, които включват ритане, хвърляне и хващане, са чудесна практика. Опитайте се да не налагате прекалено сложни правила в предучилищните години.

Танцувайте

Пускайте на детето си различни стилове музика. Свиренето на инструменти също стимулира физическото развитие.

Балансирайте

Поставете връв на земята и се преструвайте, че е опънато въже или дъска, за да развие детето баланс, докато минава отгоре.

Измийте колата, велосипедите, кучето

Всичко, включващо пяна и вода, е енергизиращо забавление. Правете мехурчета и оставете детето да се опита да ги хване.

Куклено представление

Направете кукли от чорапи или други подръчни материали. Играйте с тях зад маса, за да е като истински театър. По този начин развивате не само въображението на детето чрез творчество, но и работите над фините двигателни умения.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash
Рисунки с тебешир

Помогнете на детето си да рисува с тебешир по тротоара. Това ще бъде не само забавно за него, но и една чудесна творческа игра. Клякането, протягането с ръчички и ходенето около рисунките ще осигурят на отрочето ви умерена физическа натовареност, която ще се случва по неусетен начин.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ