Напишете дума/думи за търсене

Запознайте се с очарователния Локлан - 1 от 100 със "Синдром на непокорната коса"

Раждането на дете е дългоочаквано събитие от почти всеки човек. Бебето носи както радост, така и огромна отговорност и загриженост за родителите, които се опитват да забелязват всяка малка промяна в децата си.

Повечето пъти малките настинки идват и си отиват и децата растат без много олелия около себе си. Но има и случаи, при които се срещат някои състояния, предизвикващи безпокойство и учудване. Особено когато се развиват в ранните етапи от живота.

Такава е историята на Локлан Сеймпълс, който е с гладка, тъмночерна коса в момента на раждането си. По-късно обаче тя е заменена от чисто бели и пухкави кичури. Всичко това се случва в рамките на 6 месеца. Първоначалната причина за безпокойство за родителите го превръща в малка знаменитост.

За тях тя носи радост и запознаване със състоянието, наречено "Синдром на непокорната коса", с койтo малкото момче е диагностицирано. Синдромът представлява рядко генетично заболяване на косъма, при което прическата е рошава, расте във всички посоки и не подлежи на изглаждане с гребен или четка. Цветът при хора с този синдром е сребристо рус или сламено жълт.

Как обаче се стига до диагностицирането? Локлан се ражда в Розуел, Джорджия. Той е едно напълно нормално бебе. Здраво, щастливо и с черна като смола коса, подобна на тази на майка му Кейтлин. Въпреки това, когато навършва 6 месеца, главата му се покрива с "прасковен пух", както го наричат Кейтлин и нейният съпруг и баща на Локлан - Кейлъб. Колкото повече пораства косата, толкова повече се откроява, както със своята лекота, така и с къдриците. Моментът, в който родителите се притесняват за първи път, е когато случаен човек коментира косата на сина им в инстаграм, предполагайки, че тя е резултат от изключително рядкото състояние, наречено "Синдром на непокорната коса". Тогава Кейтлин си помисля: "О, Боже, какво е това? Нещо не е наред с моето бебе!" След това веднага влиза да потърси информация в гуугъл.

Оказва се обаче, че това действие няма да помогне особено много, защото Локлан е 1 от 100 души, за които някига е документирано, че "страдат" от подобно състояние. Кейтлин се обажда на педиатъра. Оттам е насочена към специалист в болницата Емори в Атланта. Там диагнозата на Локлан е потвърдена."Дефектът" се превръща в ефект и малкият сладур се превръща в същинска интернет сензация. Хиляди хора от цял свят се радват на нестандартната му прическа и обсипват с комплименти малкото момченце. Вижте очарователните снимки на Локлан е нашата галерия.

СНИМКИ: инстаграм профил на Локлан
@uncombable_locks
СНИМКИ: инстаграм профил на Локлан @uncombable_locks
  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ