Напишете дума/думи за търсене

Треперене след раждане - нормално ли е?

Много жени започват да усещат треперене малко, след като са родили. И макар това да изглежда като изненадващ симптом, е нормално явление.

Не е ясно какво точно причинява това втрисане, но хормоните и някои болкоуспокояващи могат да са причина. Ето защо треперенето след цезарово сечение или епидурална анестезия e най-честo, въпреки че можете да гo получите и при вагинално раждане без упойка. Обикновено изчезва в рамките на един час след това. Тъй като треперенето може да е признак на треска, уведомете вашия лекар, ако продължи у дома.

Следродилното втрисане включва усещане за силен студ веднага след появата на бебето. Усеща се, сякаш сте останали навън в мразовит зимен ден без палто, което кара зъбите ви да тракат и тялото ви да се тресе. Въпреки че спциалистите не са сигурни какво точно причинява следродилните тръпки, има няколко възможности:

Хормонални промени

Вашето тяло претърпява големи хормонални промени, когато започвате раждане. Намалява се основната ви температура, което води до втрисане.

Студена среда

Прекарването на дълго време в студена болнична среда може да повлияе на способността на тялото да регулира температурата.

Болкоуспокояващи

Болкоуспокояващите лекарства могат да повлияят на способността на тялото да контролира основната телесна температура, като отваря кръвоносните съдове по кожата. По-големият приток на кръв увеличава загубата на топлина.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Уведомете вашия лекар, ако:

Изпитвате втрисане по време или след раждането. Особено при случаи, когато усещате болка в костите, подобно на грип или треска.

Имате температура

Имате лохии с неприятна миризма

Изпитвате значителна коремна болка и чувствителност

Имате гной, силно зачервяване или подуване на мястото на разреза

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ