Напишете дума/думи за търсене

Жената на Джъстин Бийбър - Хейли: Контрацептиви доведоха до мини инсулта ми (Видео)

Хейли Бийбър СНИМКА: Инстаграм/haileybieber

Хейли Бийбър разказва в 12-минутно видео, публикувано в Ютуб канала си в сряда, че скоро е преживяла мини инсулт.

25-годишният супермодел описва подробно здравословното си състояние и стряскащата случка от 10-и март, когато се е наложило да я хоспитализират, пише People.

Съпругата на Джъстин Бийбър споделя, че лекари ѝ са стигнали до заключението, че има кръвен съсирек заради противозачатъчни хапчета, които приема.

„Току-що бях започнала да приемам противозачатъчни хапчета, които никога не би трябвало да пия, защото така или иначе съм човек, който страда от мигрена“, разказва тя. „И просто не говорих с лекарите си за това".

Предупреждавайки последователите си да се поучат от грешката й, Хейли допълва: „Така че, дами, ако страдате от мигрена и планирате да приемате противозачатъчни хапчета, първо се консултирайте с вашия лекар, защото инсултът е потенциален страничен ефект от противозачатъчните хапчета."

В последствие Хейли е диагностицирана с PFO (малък отвор в сърцето, който обикновено се затваря след раждането) след преминаване на транскраниален доплер, "по-точен" и "задълбочен" ултразвуков тест, използван за откриване на инсулти, причинени от кръвни съсиреци.

Последвала е процедура за затваряне на PFO по препоръка на нейния лекар.

Във видеото моделът споделя, че процедурата е минала „много гладко“ и тя се възстановила напълно.

Според изследване, проведено от специалистите д-р Моралес-Видал и д-р Билър, приемът на хормонални контрацептиви може да се счита за един от рисковите фактори за инсулт, въпреки че шансът той да се случи е малък. 

Специалистите добавят, че някои от рисковите фактори включват високо кръвно налягане, тютюнопушене и мигрена - особено тежка мигрена, наречени аура (премигващи светлини, пулсираща болка и изтръпване на ръцете или лицето).

Превод и редакция: Ванеса Валентинова

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ