Напишете дума/думи за търсене

Храни с много протеин успокояват гаденето през бременността

Храни с високо съдържание на протеини - като ядки, яйца, тофу, кисело мляко и извара могат да помогнат за успокояване на стомаха ви.

Сложните въглехидрати пък ви дават енергия за по-дълго време и могат да помогнат за справяне с неразположението.

Опитайте пълнозърнест хляб, ядки, кафяв ориз, пълнозърнести тестени изделия и нишестени зеленчуци. Смята се, че храните с витамин B6 облекчават гаденето през бременността. Банани, ядки, зелен фасул, моркови, карфиол, картофи и риба са добри източници на този витамин.

Студени ястия

Миризмите на готвено могат да предизвикат гадене, както и горещата храна. Студените ястия имат по-малко миризма и затова може да са по-лесни за хапване. Насладете се на салати, извара, охладени супи, зеленчукови и плодови смутита, докато сутрешното ви гадене премине.

Течности и джинджифил

Малките глътки вода ще ви дойдат по-добре от голяма чаша наведнъж. Можете да опитате напитки на базата на джинджифил, като лек чай или чаша гореща вода с резен пресен джинджифил и лимон. Той помага на много жени при гадене. Някои също намират за удачен вариант киселите напитки, като лимонада, сок от амла.

Има някои неща, които често предизвикват гадене. Те включват:

Пържени, мазни, кисели и пикантни храни

Те могат да раздразнят храносмилателната ви система, карайки ви да се чувствате по-зле.

Сладки

Много сладките храни влошават симптомите при някои жени.

Храни със силна миризма - като риба, зеле или сирене, също могат да предизвикат гадене.

Докато не се чувствате добре и вероятно ядете по-малко, вашето бебе ще получава хранителните вещества, от които се нуждае от резервите на тялото ви. Това няма да му се отрази, стига да приемате течности и малки количества храна. Ако гаденето и повръщането ви са толкова тежки, че не можете да задържите нищо, дори вода, посетете вашия лекар. Може да имате хиперемезис гравидарум, тежка форма на гадене и повръщане по време на бременност, която се нуждае от медицинска помощ.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ