Напишете дума/думи за търсене

Бананите са идеална храна за бебето

Бананите са хранителни, сладки и вкусни и повечето бебетата реагират положително на включването им в менюто.

 Обикновено, след като познаят вкуса им, чакат с нетърпение да ги консумират, веднага щом усетят аромата им. Те са чудесен избор за една от първите твърди храни, с която да се захрани бебето. Даването на банани го прави щастливо и доволно, заради сладкия вкус, а родителите няма от какво да се притесняват при храненето с този плод, защото е пълен с полезни хранителни вещества, минерали и витамини.

Един средно голям банан съдържа средно:

110 калории

0,5 гр. мазнини

0 гр. холестерол

3 гр. фибри

15 гр. захари

2 гр. протеини

30 гр. въглехидрати

75 мл. вода

много калий – близо 400 мг., калций, фосфор, желязо, витамини С, В, Е и бетакаротин

Бананите са лесно усвоими от човешкия организъм, много рядко при някои бебета се проявява алергия към тях. В САЩ ги наричат идеалната храна за бебета“. Те са перфектния плод, с които подрастващите могат да преминат към консумацията на твърда храна, което според педиатрите трябва да стане между 4-я и 6-я месец. Също така са и чудесна закуска за по-големите деца заради сладкия си вкус и високата им енергийна стойност.

Бананите, които са ярко жълти, с жълто-зелени дръжки са за предпочитане пред онези, които вече имат кафеникави петна по кората. При обелване тя трябва да се отделя лесно от сърцевината.

Съхранявайте бананите на стайна температура, а не в хладилник. Количеството, което остане след като приготвите пюре, можете да приберете в затворен съд за няколко часа в хладилника, но дори и така прибрано, то със сигурност ще покафенее. Това не влошава качеството на банановото пюре, но не го оставяйте да престоява твърде дълго. Употребете го най-късно на следващия ден.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ