Напишете дума/думи за търсене

7 храни, които стимулират овулацията

Има храни, които стимулират овулацията. Те са богати на вещества, необходими за различни аспекти на здравето на яйчниците.

Консумирайте по-често от тях не само за да стимулирате отделянето на яйцеклетки, но и те да бъдат с добро качество.

Орехи

Ореховите ядки са богати на витамин Е, Омега-3 и омега-6 мастни киселини. Съдържат и важния за здравето селен, който помага за предпазването на зрелите яйцеклетки в яйчниците от вредното влияние на свободните радикали.

Банани

Направете бананите част от вашата здравословна закуска или ги приемайте между храненията. Те са изключително богати на витамин В6, който е необходим за производството на хормони регулиращи овулацията. Консумацията на банани по естествен начин може да помогне за регулирането на месечния ви цикъл.

Бадеми

Нискокалорични, подходящи за хапване по всяко време, те също като орехите са богати на витамин Е, който е важен за защитата на ДНК.

Нар

Нарът е плод, който се смята за мощен афродизиак, полезен е за мъжкото и женско здраве. Изключително богат е на желязо. Неговият дефицит може да доведе до нередовно овулиране или отделените яйцеклетки да не бъдат подходящи за оплождане. Освен нар не пропускайте да хапвате сушени кайсии, както и спанак.

Миди и морски дарове

Ако сте любители на мидите и другите морски дарове, консумирайте по-често от тях. Те не само са мощен афродизиак, но и са богати на витамин В12, който е важен за задържането на вече оплодената яйцеклетка по стените на матката.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash
Аспержи

Аспержите са богати на фолиева киселина, която е важно да се приема не само от деня на зачеването, но и преди това. Ако в тялото ви има дефицит на фолиева киселина, това може да доведе до липса на овулация.

Яйца

Здравословна, лека и полезна храна, която дава нужния на организма витамин D. Не бива да се допуска дефицит и на този важен витамин, защото може да повиши риска от появата на синдром на поликистозните яйчници. Хапвайте поне три пъти седмично яйца, за да насърчите овулацията.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ