Напишете дума/думи за търсене

Безплатни консултации и срещи в подкрепа на кърменето организира Банката за майчина кърма

Кърменето е най-сигурният начин да предпазите новороденото от алергии

Световната седмица на кърменето се провежда от 1-7 август тази година

„Имам ли достатъчно кърма?“, „Колко трябва да яде бебето?“, „Хранителна ли е кърмата ми?“, „С COVID-19 съм – да кърмя ли?“ Отговорите на тези и много други въпроси ще може да намерите безплатно и в различен формат в „Дните на отворените врати“ в Банка за майчина кърма/Комплекс за детско хранене на Столична община. Инициативата се организира по повод Световната седмица на кърменето от 1-7 август тази година.

Световната седмица на кърменето е глобална инициатива за насърчаване, подкрепа и защита на кърменето. През 1990 г. във Флоренция е приета Декларацията Innocenti на УНИЦЕФ, според която: „Световна цел за възможно най-добро здраве и хранене на майката и детето трябва да бъде всички жени да са в състояние да кърмят децата си изцяло и всички бебета през първите четири-шест месеца да бъдат хранени изключително с майчино мляко.

Банка за майчина кърма в София е една от институциите, чиито приоритет е не само подкрепа за кърмене, но и осигуряване на кърма за деца в риск.

Екипът на Банката за майчина кърма ще предложи на бъдещите и настоящи майки, възможност за дискусия на теми, свързани с кърменето и донорството на кърма.

Банка за майчина кърма организира всеки ден от 10.00ч. до 12.00ч. в периода от 1.08. до 5.08.22г. „Дни на отворените врати“. Желаещите ще бъдат посрещнати в сградата на Банка за майчина кърма, намираща се на ул.“Сава Михайлов“ №57.

Предвидени са различни теми в рамките на Световната седмица на кърменето:

• Понеделник- 1 август: „Кабинет по кърмене в Банка за майчина кърма – отворен за подкрепа и консултации“;

• Вторник - 2 август: „Как да изцеждаме и съхраняваме кърмата правилно в домашни условия и в Банката за майчина кърма. Безопасност на кърмата“;

• Сряда ,3 август: „Най-чести трудности споделяни от майките в началния етап на кърменето“;

• Четвъртък, 4 август: „COVID-19 и кърмене- за важността на кърменето за здравето на бебето и майката“;

• Петък - 5 август: „Митове свързани с кърменето и качествата на майчината кърма“.

Специалистите на Банка за майчина кърма имат готовност да дадат индивидуални консултации на кърмещи жени и извън обявените в програмата на събитията теми.

На 4 август 2022г от 15,00 ч. в сградата на Банка за майчина кърма/Комплекс за детско хранене ще се организира среща на медицински специалисти, педиатри и неонатолози от различни институции, и лица ангажирани с тази кауза.

За да бъдем полезни на кърмещите майки и бебетата в риск в центъра на дискусията ще поставим въпроси свързани с възможностите, които има Банката за майчина кърма в София и проблемите, пред които са изправени медицинските специалисти с надежда тази среща да бъде начало на взаимно сътрудничество.

Заявка за участие на имейла на [email protected]

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ