Напишете дума/думи за търсене

Помощ! Сутрешно гадене!

За да облекчите гаденето, първо вдишвайте през носа в продължение на три секунди, а след това задръжте дъха си за още толкова. После издишайте за три секунди.

Изпълнявайте това многократно, щом почувствате, че ви е лошо.Най-резултатно е да дишате контролирано, като си затворите очите. Ето още някои тактики, които може да приложите при сутрешно гадене по време на деветте месеца.

Хранете се, макар и с малки количества

Целта е стомахът ви да не остава празен, защото киселините в него се засилват и причиняват още по-голям дискомфорт. Добре е да имате на разположение храни, които понасяте. Например: мюсли в кисело мляко, ябълки, банани, сушени плодове и други.

Разсейвайте се

Слушайте любимата си музика или гледайте интересен сериал. Може да се заемете с лека домашна работа или да отидете на разходка в парка. Важно е да не се фокусирате върху състоянието си. Ако всичко изброено по-горе не помогне и гаденето все още обзема деня ви, вземете си отпуска за една седмица. Вероятно ще се почувствате по-добре, когато се наспите и, както се казва - "презаредите батериите".

Пийте вода

Вероятно ще ви струва усилия да поемете от 8 до 12 чаши на ден, особено ако стомахът ви отхвърля всичко. Но въпреки това наблегнете на течностите. Чрез тях ще поддържате необходимия обем на кръвта, който през бременността нараства. Постарайте се да откриете при каква температура напитките ви действат най-добре и след това ги приемайте според предпочитанието си – топли или хладки.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Чай от джинджифил

Все още не е установено как точно помага, но от многогодишен опит се знае, че джинджифилът облекчава гаденето по време на бременността. За да се отървете от това неприятно усещане, освен него може да приемате и по резен джинджифил в прясна или захаросана форма.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ