Напишете дума/думи за търсене

Защо да заложим на натуралната козметика за тяло и лице

Източник: Pixabay

Използвали ли сте досега натурална козметика? Ако не, непременно трябва да я изпробвате, защото това е бъдещето в грижата за здравето и красотата.

Ето препоръчителните стъпки, с които ще направите кожата си красива и сияйна.

Почистване старателно с почистваща пяна или измиващ крем за лице

Кожата ни има нужда да се почиства старателно всеки ден (сутрин и вечер). Натуралната козметика предлага щадяща пяна и измиващи кремове, които подхранват и почистват кожата, без да я изсушават.

Укрепване на кожата с флорална вода или тоник за лице

След почистване трябва да активирате метаболитната активност на кожата си и да й придадете свежо и ревитализирано усещане. За това са подходящи растителна вода или тоник за лице. Особено раздразнената кожа има полза от почистващата и избистряща вода от растението хамамелис. След почистване напръскайте водата върху кожата и след това нежно я потупайте с върха на пръстите си.

Алтернативно, тоникът за лице може да се използва за избистряне. Балансира прекомерното производство на себум и регулира раздразнените участъци от кожата.

След тоника нанесете върху все още влажната кожа дневен или нощен крем.

Сутрешна рутина - дневна грижа

С дневна грижа защитавате кожата от външни дразнители и влияния на околната среда. За това могат да се използват масла или кремове за лице, които поддържат кожата в процеса на обновяване и я овлажняват. Например серумът с хиалуронова киселина с високо и ниско молекулярно тегло запазва влагата в кожата за по-дълго време.

Като алтернатива можете да използвате масла за лице за намаляване на възпалението и нормализиране производството на себум.

Вечерна регенерираща рутина - нощна грижа

През нощта кожата има време да се регенерира. Правилните продукти за грижа ще ви помогнат. Изберете продукт, който изчиства кожата, стеснява порите и осигурява балансиран, матов тен, който регулира производството на себум и помага на кожата да намери своя естествен баланс.

Като алтернатива се препоръчва нощният серум. Позволява на кожата да диша свободно и стимулира нейните естествени възобновителни процеси.

Допълнителна грижа за кожата и зоната около очите

Можете да осигурите на кожата порция допълнителна грижа всеки ден или според нуждите. За мазна кожа с пъпки например са подходящи гел с активни съставки римска лайка и градински чай или избистряща почистваща маска.

Не забравяйте и зоната около очите. За грижа около очите можете да използвате околоочен флуид или овлажняващ околоочен крем.

Защо да заложим на натурална козметика за тяло и лице?

Биологичното земеделие защитава почвата

Суровините за натуралната козметика обикновено идват от биологично земеделие.

Подобно на нашата кожа, почвата също има свои естествени помощници, които я правят плодородна и предпазват от вредители. Най-важната предпоставка за това е здрава и богата на видове екосистема.

Химическите торове и пестицидите нарушават естествения баланс - резултатът може да е неплодородна почва, замърсена вода и изчезване на видове.

Биологичното земеделие, от друга страна, защитава почвата и биоразнообразието.

Производство, спестяващо ресурси

Натуралната козметика се произвежда по начин, който пести ресурси. Например хидролатите се получават като странични продукти при производството на етерични масла  Те съдържат летливи, водоразтворими вещества в растенията и се наричат ​​още растителна вода.

Без тестове върху животни

Тестването на козметика и суровини върху животни е напълно забранено в Европейския съюз от март 2013 г. Всички производители на козметика трябва да се придържат към това.

Спестявате пари в дългосрочен план

Сравнението на цените създава впечатлението, че натуралната козметика струва повече от конвенционалната. В дългосрочен план обаче може да спестите пари с нея. Натуралната козметика помага на кожата да се саморегулира по-добре. В резултат на това се нуждаете от по-малки количества от тези продукти за всяко приложение. Това означава , че можете да се справите с натуралния козметичен продукт за по-дълго време. 

  • Ключови думи: