Напишете дума/думи за търсене

Накъде с децата този уикенд (16-19 септември)

16 септември, 19 ч, Столичен куклен театър - салон Я. Сакъзов

"Палечка"

Малката и ефирна Палечка оживява на сцената чрез вълшебните четки на едни необикновени художници. Те рисуват магически картини и одухотворяват всяка линия. Куклите и героите се създават пред очите ви. Вижте този нестандартен прочит на класическата приказка, любима на поколения, и се пренесете се в един нов и нежен свят.
Билети на касата на театъра или онлайн.

17 септември, 8,30 ч, пл. "Княз Александър I"
"Есенен авто ретро парад"

Софийският авто ретро клуб организира за втора поредна година голям есенен парад на пл. "Княз Александър Батенберг I". Добре дошли са всички класически над 30-годишни автомобили без тунинг и ръжда по тях. Ще има награди в категориите: Много редки автомобили, Конкурсни автомобили в състояние 1, Youngtimer-и, Американски, Италиански, Японски, Английски, Купета, Кабриолети, Седани, Предвоенни, Следвоенни, Автобуси, Камиони, Мотоциклети и велосипеди. Ще има подаръци и изненади от спонсорите.
Вход свободен.

17 септември, 11 ч, парк-театър "Борисова градина"

"Oпознай, за да обикнеш"

„Опознай, за да обикнеш” е образователна инициатива на Столичната община и парк-театър „Борисова градина” насочена към децата между 6 и 10-годишна възраст и техните родители. Тя цели да запознае по един вълнуващ начин най-малките с историята, забележителностите и комплекса от растителни и животински видове на най-големия парк в София - „Борисова градина”, и да събуди у тях любовта към природата и нейното опазване.
Тема „Бозайници в природата и киното ”. Доцент Стоян Лазаров – зоолог от БАН, ще ни представи вълка Черок, който е с над 80 роли в киното, реклами, фотосесии, сериали и музикални клипове. На сцената ще блеснат и някои от най-известните кучета актьори в киното, които ще демонстрират своите умения. Предстоят и изненади от животинския свят.
Вход свободен.

18 септември, 11 ч, Столичен куклен театър - салон Гурко

"Пипи Дългото чорапче"

Пипилота Виктоалия Транспаранта Ментолка Ефраимова - Дългото чорапче заедно със своите приятели Томи и Аника и любимата маймунка - г-н Нилсон, ще забавляват малките зрители. Те ще покажат света на детското въображение – там, където може всичко. Да летиш, да ставаш невидим, дори да вали сняг през месец май.
Представлението е част от Международния фестивал за уличен и куклен театър "Панаир на куклите".
Билети на касата на театъра или онлайн.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ