Напишете дума/думи за търсене

Пречи ли на бебето сексът по време на бременност?

Повечето жени, които имат нормална бременност, могат да продължат да правят секс почти до края.

Препоръчително е обаче да е поне през 2-3 дни, за да не свиква матката с контракциите от получения оргазъм. В противен случай рискувате тя да започне да се свива и отпуска и без интимен контакт просто защото е свикнала да получава този стимул. А това е опасно! Давайте си почивка поне по 2 дни.

Има някои обстоятелства обаче, които могат да бъдат причина за промяна във вашата активност или необходимост от налагане на въздържание от секса за определен период или за целия период на бременността. Вашата акушерка или лекарят ви би трябвало да ви уведомят за това дали и какви усложнения могат да се получат по време на бременност, както и дали те ще бъдат причина за прекратяване на сексуалните ви взаимоотношения с вашия партньор. Ако имате притеснения, може да поговорите и с личния си лекар.

 Сексът по време на бременност наранява ли бебето? Не, когато бремената жена и нейният партньор правят любов. Амниотичната торбичка, както и силните мускули на матката защитават бебето, а дебелият слузест слой, който се намира около шийката на матката, предпазва от инфекции. По време на акта, пенисът не достига по-далеч от вагината, затова няма как да се докосне до бебето.

Много жени споделят, че сексът по време на бременност е по-различен. Някои от тях го намират за доставящ повече удоволствие или поне в някои случаи. Други обаче са на точно противоположното мнение. По-високата ви чувствителност може да окаже влияние по време на секс. От една стана, може да ви достави удоволствие - чувство, за което вагиналното течение ще допринесе, но от друга, то може да бъде причина за дискомфорт.

Има вероятност да усещате гърдите си по-чувствителни, особено през първия триместър на бременността. Добър съвет за вас е да споделите с парньора си вашите нови  усещания.

Някои жени имат повишено либидо по време на бременността, а други – не са особено заинтересовани от идеята за секс. Много бъдещи майки споделят, че желанието им зависи от тяхното емоционално и психическо състояние. А същи и от това на мъжа до тях.

Повечето партньори намират половинката си също толкова привлекателна, колкото и преди, дори повече. Но не всички обаче. Съществуват изключително разнообразни причини за желанията на вашата половинка. Например, партньорът ви може да бъде много напрегнат за предстоящото събитие и това да влияе и върху желанията му. Най-големият страх на повечето мъже е да не наранят бебето, затова много важно е и да поговорите с половинката си, че тези притеснения са излишни.

И нека споменем нещо особено важно за финал! Нормално е след самия акт или след оргазъм да усещате определен вид спазми. В случай, че те не отминат след няколко минути, усетите болки или получите кървене, незабавно се обадете на лекаря си. Не се притяснвайте да задавате въпроси дори на вас да ви се струват неудобни.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ