Напишете дума/думи за търсене

Докога да стерилизирам шишетата?

Стерилизаторът е уред, необходим по-скоро за бебета, които се хранят или дохранват с изкуствено мляко, отколкото за тези на изключително кърмене.

Тъй като препоръките на Световната Здравна Организация са кърмените бебета да не пият вода до захранването си, то кърмачките могат да си позволят да прескочат напълно закупуването на този аксесоар. Ако бебето все пак използва залъгалка, пие вода, или има любима гризалка, която не изкарва от устата си – то вие можете да закупите малък стерилизатор или да ги изварявате в зависимост от интензитета на ползване.

За бебетата на изкуствено хранене стерилизаторът е задължителен аксесоар. Препоръките за честота на стерилизацията варират, затова ще е добре да се посъветвате със своя педиатър преди да изберете план на действие. През първите месеци след раждането е разумно шишетата да се стерилизират след всяко хранене. След това вероятно постепенно ще преминете към стерилизиране по веднъж на ден, като междувременно шишетата ще се хигиенизират с бебешки препарат след всяко хранене.

Докога да се стерилизират принадлежностите е въпрос на разгорещен дебат – не само сред майките, а и сред самите медицински специалисти. Някои родители не стерилизират никога, а други го правят, докато бебето им навърши година и половина - две.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Според институции като Националната Служба за Здравно Обслужване на Великобритания и Мрежата за Женско и Детско Здраве на Австралия, стерилизацията трябва да продължи, докато бебето навърши поне 12 месеца, защото дотогава то е неспособно да е пребори само с някои видове патогени. Споделете с нас в коментари каква е вашата позиция по въпроса.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ