Напишете дума/думи за търсене

Как Силвия се излекува от рак на гърдата в Истанбул

Сред всички различни видове онкологични заболявания, жените най-често се диагностицират с рак на гърдата. Acibadem предоставя висококачествена медицинска помощ за диагностика и лечение на рак на гърдата с отлични резултати. Пациенти от цял свят пътуват за лечение в Acibadem. Една от тях е Силвия, учител по английски на 48 години от България. Ето как Силвия описа пътуването си до Турция и болница Acibadem:

„През последните 8 години винаги правех едно и също. Посещавах ежегодно мамолог и моя гинеколог за рутинни прегледи, защото фамилната ми история предполага риск от развитие на рак. Загубих майка си от рак на гърдата, а сестра ми преживя друго женско онкологично заболяване, рак на матката. Преди прегледа при лекаря бях малко притеснена, защото се чувствах изморена, а напуканото зърно не заздравяваше вече почти 2 месеца. Когато му показах разранената лява гърда, той веднага поиска мамография и ултразвук. Изследванията откриха лезия. След безсънна нощ ми направиха биопсия. Резултатите показаха, че имам рак на гърдата в 3 стадий. Лекарят ме помоли за разрешение да сподели резултатите с колега от Истанбул и така започна моето пътешествие“, разказва Силвия.

Медицинските документи на Силвия са споделени с проф. Джихан Урас, известен хирург за лечение на рак на гърдата в Турция. С повече от 30 години опит, проф. Джихан Урас е назначен за ръководител на Катедрата по обща хирургия на университета Acibadem и на Изследователския институт по сенология Acibadem, който е създаден да провежда изследвания относно лечението на рак на гърдата. Професорът се запознава с документите и споделя с българския си колега оптималния план за лечение, който предлага за Силвия. Окончателното решение е отправна точка за пътуването на Силвия за лечение на рак на гърдата в Истанбул.

Още на летището Силвия е посрещната от представител на Acibadem, който я придружава до болница Acibadem Maslak за първоначални консултации. Там се среща с проф. Джихан Урас, който ще извърши операцията. Той изслушва внимателно Силвия и обсъжда с нея диагнозата, прогнозата и плана за лечение. Лечението ще започне с химиотерапия и ще продължи с операция. След първичното лечение ще се приложи адювантна лъчетерапия, за да се намали рискът от повторна поява на рака. Силвия се среща и с радиолога проф. Гюл Есен Ичтен, както и с медицинския онколог проф. Танер Коркмаз, за да обсъдят първата стъпка от лечението - химиотерапията.

След 3 химиотерапии лекарите установяват, че туморът е намалял значително. Тогава проф. Джихан Урас извършва хирургичното лечение на Силвия. То е успешно и туморът е напълно отстранен с операция запазваща гърдата. „Ние предпочитаме да отстраняваме само засегнатата от рак част на гърдата и след това прилагаме онкопластична хирургия. Това е метод, който съчетава онкологична и пластична хирургия, за да осигурим задоволителен козметичен резултат за пациента“, казва проф. Джихан Урас. След като се възстановява от операцията, Силвия преминава седем седмици лъчетерапия.

„След всички етапи на лечението, очите ми се пълнеха със сълзи на надежда и вътрешен мир. Знаех, че съм попаднала на правилното място. Сега съм на 50 и вече 2 години живея живот без рак. В Acibadem получих не само надежда и кураж, но и отлични медицински грижи, които ме върнаха към живота. Получих съвременно, пълно и персонализирано лечение на всяка стъпка от пътя. Много благодаря на проф. Джихан Урас, неговия екип и целия персонал на Acibadem”, казва Силвия. При лечението на рак на гърдата, най-добри резултати се постигат в сътрудничество на екип от специалисти от различни области, като се вземат предвид специфичните нужди на пациента. За да се реализира това сътрудничество, мултидисциплинарният подход е възприет за всички пациенти на Изследователския институт по сенология Acibadem.

Проф. д-р Джихан Урас е известен специалист по обща хирургия в Турция, с интереси в областта на хирургия на гърда и хирургично лечение на затлъстяване. С над 35 години опит, той е въвел много нови техники за оперативно лечение в Турция, включително първата мастектомия с едновременно поставяне на гръден имплант; първата биопсия на сентинелен лимфен възел; интраоперативна лъчетерапия с еднократна доза след органосъхраняваща операция на гърдата. От 2000 г. проф. д-р Джихан Урас работи в болниците на Acibadem Healthcare Group. Той е ръководител на Катедрата по обща хирургия в Медицинския факултет на университета Acibadem, както и директор на Изследователския институт по сенология на университета Acibadem, създаден да провежда изследвания, допринасящи за развитието на науката и лечението на рак на гърдата. Проф. Урас е член на много национални и международни професионални асоциации, президент на Асоциацията по сенология 2009-2011. Автор е на повече от 200 публикации в медицински издания.

* * *

Отворена през 2009 г. и разширена през 2018 г., Acibadem Maslak е най-голямата болница на водещия частен доставчик на здравни услуги в Турция и региона Acibadem Healthcare Group. С помощта на най-новите технологии и лекари с международно признание, Acibadem Maslak служи като национален и международен референтен център за много комплексни видове лечение и хирургични операции. Предоставя комплексни услуги за деца и възрастни в редица медицински специалности, включително онкология, кардиология, интензивни грижи, инвитро лечение, здраве на гръбначния стълб, робот-асистирана хирургия и т.н. Болницата има международна акредитация за качество JCI и златен LEED сертификат за зелена и природосъобразна сграда. Със своите 106 000 m2 застроена площ, 364 легла, 36 легла за интензивно лечение и 20 операционни зали, Ac?badem Maslak предоставя здравни грижи от световна класа в релаксираща и подпомагаща оздравителния процес среда.

За допълнителна информация и консултация:

Тел. 02 851 1228

https://acibadem.bg

www.facebook.com/AcibademHospitalsGroupBulgaria

 

  • Ключови думи: